Energie besparen door de juiste zonwering? Ja, dat kan! En niet zo'n beetje ook.

Bespaar energiekosten

Met de juiste combinatie van zonwering, raamdecoratie en bediening is je woning in de zomer tot 5 graden koeler en bespaar je energie in de winter. De airco kan uitblijven en je CV hoeft een stuk minder hard te werken. In huis heb je zo het hele jaar door een comfortabel binnenklimaat. Hoe dat werkt? Dat zie je in dit filmpje! 

Naar warmte buiten houden     Naar warmte binnen houden

Somfy smart home, bediening, mobiel, app, wireless

Bediening met Somfy

Niet thuis in de zomer?

Door een Somfy zonnesensor te koppelen aan jouw buitenzonwering gaat deze automatisch dicht als de zon vol op jouw raam staat. Ook kun je met automatische bediening via je app scenario's instellen.

Lees hier meer over automatische bediening

Koel 's avonds op een duurzame manier je huis af

Zet je raam of terrasdeur open. De frisse buitenlucht zorgt voor afkoeling en een natuurlijke ventilatie. Plaats wel horren, want die vervelende muggen en vliegen hou je het liefst buiten.

Bekijk onze blog voor meer informatie

Is zonwerend glas of raamfolie een goed alternatief?

Doordat raamfolie en zonwerend glas UV straling blokkeert vindt er het hele jaar door minder opwarming plaats. Ook in de winter, als je die warmte juist binnen wilt halen. De blokkade van UV straling voorkomt de aanmaak van vitamine D, wat o.a. kan zorgen voor een neerslachtig gevoel.

Voor optimale energiebesparing kun je daarom het beste gaan voor een combinatie van zonwering en raamdecoratie.

Warmte buiten houden? Kies de juiste kleur.

Een donker doek absorbeert straling en warmte voordat het binnenkomt. De vezels laten weinig tot geen licht door; je houdt dus meer licht buiten. Hier lees je meer over de juiste kleur voor je zonwering:

Zonwering, welke kleur kies je?

Zo werkt het in de winter

In de winter zijn juist alle zonnestralen welkom en wil je de warmte binnenhouden.

Met automatische bediening stel je via een app persoonlijke scenario's in voor je buitenzonwering en raamdecoratie. Zo laat je zonnestralen binnen op een koude dag en sluit alles rond 15.00 uur als de zon weg is om de warmte binnen te houden.

Lees hier meer over de voordelen

Slim inspelen op de winterzon

Met Smart Home stel je scenario's in voor je buitenzonwering en raamdecoratie. Als 's ochtends de zon schijnt, staat alles open om de warme zonnestralen vol binnen te laten komen. En alles sluit automatisch rond 15.00 uur als de zon weg is. Zo hou je de warmte binnen. Lees hier meer over de voordelen.

Met de juiste combinatie een duurzaam en comfortabel huis

De juiste combinatie van zonwering en raamdecoratie zorgt voor een optimale isolatie van elk type glas. Je hoeft ook de CV niet hoger te zetten. Buitenjaloezieën, zipscreens en rolluiken houden een flink deel van de kou buiten. Combineer dit met isolerende raamdecoratie, zoals plisségordijnen. Als die voorzien zijn van een aluminium coating is de isolatiewaarde vergelijkbaar met HR+ glas. Wil je echt besparen op energie? Ga dan voor de combinatie zipscreens buiten en honingraat blackout plisségordijnen binnen. Zo heb je de hoogste isolatieklasse A in zowel de zomer als winter. Bekijk de isolerende plisségordijnen.

Koude tocht voorkomen

Voel jij in de winter ook koude tocht, terwijl alles dicht is? Koudeval is de oorzaak. Warme lucht stijgt op en koelt af tegen het koude raam. De dalende koude lucht die je voelt is de tocht waardoor je jouw CV een standje hoger zet. Houd deze luchtlaag tussen raam en raambekleding gescheiden van de warme lucht in de kamer. Dat kan met aansluitende raamdecoratie. Gecombineerd met een rolluik ga je koudeval nog meer tegen.

Slim verwarmen

Op basis van de prijzen in 2021 geeft dit een jaarlijkse besparing van € 220,- op stookkosten (bron: Milieucentraal). Met de gestegen gasprijzen is dat nu ruim € 300,- per jaar.

Benieuwd naar hoe jij energie kunt besparen met zonwering?

Maak een afspraak in de showroom en ontdek alle mogelijkheden.

Maak een afspraak