Hoe creëer je een gezellige kerstsfeer onder de overkapping

Renson Camargue lamellendak met screens, ledverlichting, loggia panelen

Het is weer bijna kerst, de tijd van het jaar om samen te zijn met je familie en vrienden. Maar hoe maak je het thuis extra gezellig en sfeervol? Met een overkapping of tuinkamer natuurlijk! Dan heb je ook meteen meer ruimte om alle kerstversiering van zolder uit te stallen.

Met een terrasoverkapping of tuinkamer geniet je het hele jaar door van je tuin, ook in de winter. Zie je overkapping of tuinkamer als middelpunt van winterse gezelligheid, waar je deelneemt aan de festiviteiten en daarna heerlijk ontspant. In deze blog geven we je een aantal tips om je tuinkamer of overkapping in kerstsfeer te brengen.

Versier je tuinkamer of overkapping met kerstdecoraties

De magie van kerst komt pas écht tot leven wanneer je ook je tuinkamer of overkapping versiert. Een goed versierde kerstboom mag natuurlijk niet ontbreken voor een mooi geheel. Ga je voor een warme sfeer of tover je de overkapping om tot een ijspaleis met koele kleuren?

Tip: Als je merkt dat de versiering toch niet helemaal meer bij jouw stijl past, kun je familie of vrienden vragen of ze het een tweede leven willen geven. Doneren is ook altijd een optie.

Kerstkransen en kerststukjes zijn ook niet weg te denken tijdens de feestdagen, een mooie manier om je tuinkamer of overkapping te versieren. Uit je creativiteit door er zelf een te maken tijdens een workshop, of organiseer een eigen workshop onder je overkapping. Verzamel dennentakken, eucalyptus, hulst, linten, belletjes en bewonder het resultaat.

Zorg voor warmte en gezelligheid in je tuinkamer of onder de terrasoverkapping

Naast het versieren van je tuinkamer of overkapping, wil je natuurlijk ook zorgen voor een aangename temperatuur. Zo zit je ook op koude dagen comfortabel in je tuinkamer of overkapping. Daarbij helpen deze items:

  • Een terrasheater

Een handig apparaat dat elektriciteit omzet in warmte en deze afgeeft in je tuinkamer of overkapping. Onze vakspecialisten adviseren je graag. Tijdens het inmeetmoment na een gesprek in de showroom weten ze precies wat de ideale positie is voor een heater.

  • Glazen schuifwanden

Als je een terrasheater hebt, wil je ook dat deze warmte blijft hangen. Met glazen schuifwanden bij een overkapping of vaste wanden van een tuinkamer kan dit zonder de moeite en kosten van een uitbouw. Op deze manier heb je toch een extra leefruimte. In de winter houd je de warmte beter vast, in de zomer schuif je de wanden open en houd je de ruimte juist koel met op afstand bestuurbare zonwering.

  • Multifunctionele dekens en kerstige kussenslopen:

Het voelt als een zachte knuffel én het is lekker warm. Als nonchalante decoratie op de bank of over de stoelleuning is een (elektrisch) deken onmisbaar in de wintermaanden en ook fijn om te hebben in het voor- of naseizoen.

Om helemaal in de stemming te komen kun je ook de kussens extra aandacht geven. Ga voor kussenslopen met een print om helemaal uit te pakken met het kerstthema. Een kleine maar fijne aanpassing om de ruimte op te fleuren.

  • Gezellige verlichting

Geef je tuinkamer of overkapping een extra gezellig tintje met ingebouwde LEDs. De verlichting in Ambiance overkappingen is energiezuinig en gaat lang mee. Kies voor neutrale verlichting of speel met verschillende kleuren om de perfecte sfeer te creëren die past bij je stemming, het tijdstip of de gelegenheid. Wat een feest!

Activiteiten onder een kerst overkapping: maak gebruik van de mogelijkheden

  • Een kerstdiner onder de sterren

Ervaar een speciaal kerstdiner door je tuinkamer of overkapping om te toveren tot een feestelijke eetkamer. Dek de tafel en steek de kaarsen aan. Gourmetten onder een overkapping met glazen schuifwanden is ideaal, zet de wanden op een kier en de walm is zo weg. Een winterse barbecue kan ook. Jij bent er klaar voor!

  • Een kerstfilmavond

Waar kijk jij de kerstklassiekers? Creëer een knusse bioscoopsetting en maak het jezelf gemakkelijk onder jouw kerst overkapping.

  • Spelletjesavond

Monopoly, 30 seconds of een zelfbedacht dobbelspel. Tijdens de feestdagen zijn bordspellen dé activiteit bij uitstek. Maak je er ook een gewoonte van om het hele jaar door te genieten van quality time?

Geplaatst op 20 december 2023