Markiezen als zonwering, helemaal van deze tijd!

Houten markies, wit blauw gestreept doek, blauw huis aan waterkant

Zonwering zorgt ervoor dat het in huis aangenaam koel blijft. Je hebt hier veel verschillende opties in, zoals markiezen. Markiezen hebben een klassieke uitstraling en zijn een uniek statement piece. Dit type zonwering kan je moderniseren door er technologische opties aan toe te voegen. Wat zijn de mogelijkheden als je kiest voor een markies als zonwering? Doe inspiratie op voor je eigen woning of pand in deze blog!

Traditionele zonwering

Een markies zorgt ervoor dat er minder zon je huis binnen komt en dit maakt je huis een stuk koeler. Het is een van de oudste vormen van zonwering en blijft een populaire keuze. Bij Ambiance personaliseer je jouw markies naar eigen smaak. Kies zelf de kleuren, stoffen en materialen of laat onze adviseur een ontwerp voorstellen.
Bij Ambiance vind je markiezen die gemaakt zijn van onderscheidende kwaliteit en ieder type markies heeft zo zijn eigen kenmerken. Zo kun je kiezen uit een houten markies of een aluminium markies.

Houten markiezen, effe antraciet doek, rechte volant, wit zijbeschot
Binnenwerk houten markies, wit frame met doek met streeppatroon

Wat is het verschil tussen een houten en aluminium markies?

Een aluminium markies is vrijwel onderhoudsvrij. Deze markiezen zijn gemakkelijk schoon te houden en er is geen schilderwerk voor nodig. Wanneer je gaat voor een houten markies, kun je kiezen uit twee verschillende houtsoorten: grenen of meranti (hardhout). Al het hout wordt geplamuurd en voorzien van een primer. Dit beschermt het hout tegen weer en wind.

Verschillende vormen

Markiezen zijn te verkrijgen in verschillende vormen en maten, zo is er altijd wel een markies die past bij jouw smaak en wensen. Het meest voorkomende model markies heet het standaardmodel markies. Deze markiezen zijn een eyecatcher voor de klassieke of moderne gevel van je huis of pand. Door de dichte zijkanten houden ze ook zijdelingse lichtinval tegen. Het klapmodel markies kan een grote uitval halen. Dit is ideaal voor een terras, bij openslaande deuren of om artikelen te presenteren. Ambiance heeft nog meer verschillende modellen markiezen. Welke dat zijn, lees je hier.

Bekijk onze collectie markiezen

Houten markies, gegolfde volant, wit-oranje doek, blokstreep
Grijzen markiezen als aan wit pand in de sneeuw

Customize je markiezen

Onze markiezen hebben altijd 5 slagen. Dit zorgt ervoor dat je het zicht naar buiten behoudt. Alle onderdelen van de markies, zoals de scharnieren of de stiknaden, stemmen we af op de kleur van de markies tenzij je voor een contrasterende kleur kiest. Ook wordt het markies op maat gemaakt, passend bij jouw woning of pand. Alle markiezen leveren we standaard met een koordbediening, maar bediening op afstand is ook mogelijk.

Inspiratie opdoen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die zonwering en raamdecoratie jouw woning het hele jaar door kunnen bieden? Bekijk onze moodboards op Pinterest en doe inspiratie op voor je eigen interieur. Heb je behoefte aan vrijblijvend advies van onze eigen Ambiance adviseurs? Kom dan langs in een van onze showrooms!

Maak een afspraak

Interieur moodboard, zonwering, trends 2023, Ambiance Pinterest
Geplaatst op 18 augustus 2022