Raamdecoratie voor vochtige ruimtes

Ambiance Duette Shades wit, op maat gemaakt, top down bottom up, keuken

Badkamers en keukens zijn vochtige ruimtes en hier is niet elk type raamdecoratie is geschikt voor. Het is daarom belangrijk om je vooraf goed in te lezen welke raambekleding hiervoor wel geschikt is. Lucky you, want wij hebben alvast wat inspiratie voor je klaarstaan in deze blog!

Duettes

Bij Ambiance hebben we twee verschillende types Duettes voor vochtige ruimtes. De Ambiance Plissé Duette is elegant en functioneel. Dit type plisségordijn bestaat uit een dubbele laag stof, wat een extra isolatielaag biedt. Zowel in de winter als in de zomer bespaar je zo meer energie. De Luxaflex® Duette® Shades zijn op vrijwel elk raam te monteren. Ja, dus ook op dat ene raampje in jouw badkamer wat net niet zo’n handige vorm heeft! De honinggraatstructuur zorgt voor een natuurlijke manier van filtering van het daglicht. Je kan spelen met lichtinval, maar toch je privacy in de badkamer behouden. Dat is wel zo fijn.

Jaloezieën

Met jaloezieën bepaal je eenvoudig de verhouding tussen sfeer, lichtinval en privacy. Jaloezieën zijn verkrijgbaar met horizontale en verticale lamellen. De horizontale lamellen van Luxaflex® zijn geschikt voor vochtige ruimtes. De verticale lamellen kan je in hele kleine stappen verstellen. Zo kan je je privacy en lichttoetreding optimaal regelen. Met de horizontale jaloezie zit je altijd goed. Het is strak, tijdloos een modieus. Ga je voor een Luxaflex® jaloezie? Kies dan uit verschillende licht-werende stoffen, voor genoeg lichtinval in jouw badkamer of keuken. Wist je dat je binnen de collectie van Luxaflex® ook kan gaan voor een houten jaloezie? De kunststof Wood Elements collectie lijkt sprekend op hout en is daarom perfect voor vochtige ruimtes!

Ambiance Duette Shades grijs, op maat gemaakt, badkamer
Luxaflex houten jaloezieën, zwart, badkamer, vochtbestendig

Rolgordijnen

Een rolgordijn is tijdloos en past in ieder interieur. We maken onze rolgordijnen van de hoogste kwaliteit (synthetische) stoffen. Deze synthetische stoffen behouden hun kleur, ook in jouw vochtige badkamer of keuken. Het aanbod van rolgordijnen is groot. Het Ambiance rolgordijn is een echte basic die het altijd goed doet. Een Ambiance duo rolgordijn bestaat uit twee lagen stof die voorzien zijn van transparante en niet-transparante banen. Beide versies zijn ook verkrijgbaar van het merk Luxaflex®. Daarnaast heeft Luxaflex® nog een toevoeging op haar collectie rolgordijnen: de Luxaflex® LightLine Rolgordijn. Dit type rolgordijn is opgedeeld in drie thema’s. Zo is er altijd wel een thema dat bij jouw interieur past.

Plisségordijnen & shutters

Het plisségordijn is het breedst toepasbare gordijn. Vrijwel alle uitvoeringen zijn mogelijk en voor ieder raam biedt dit type gordijn een oplossing. Zowel het Ambiance Plisségordijn en de Luxaflex® Plissé Shades maken we exact op maat voor iedere situatie. Bovendien kunnen we het gordijn voorzien van diverse coatings zodat het ook geschikt is voor vochtige ruimtes.

Naast een plisségordijn kan je ook een shutter in je keuken of badkamer plaatsen. De kunststof shutter van Luxaflex® is spatwaterproof. Het ABS kunststof is voorzien van een matte afwerking. De shutters worden op maat gemaakt en is daarom voor vrijwel alle ramen geschikt. Zo creëer je privacy in elke ruimte.

Luxaflex Shutters, licht grijs, keuken

Behoud en onderhoud van jouw raamdecoratie

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je raamdecoratie is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je raamdecoratie niet regelmatig nat wordt. Ook al is je raamdecoratie vochtbestendig, het elke keer volledig nat worden van de raamdecoratie zal de levensduur verkorten en dat is zonde! Lucht je badkamer ook goed door, hierdoor verklein je de kans op schimmel en zorg je ervoor dat je badkamer geen muffe ruimte wordt. Het is slim om je raamdecoratie eens in de zoveel tijd schoon te maken. Vaak is het afstoffen met een droge doek of plumeau genoeg.

Voorzien van gemak!

Voor alle raamdecoratie zijn er verschillende bedieningsmogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld je raamdecoratie elektrisch bedienbaar maken voor nog meer gemak.

Het is afhankelijk van de lay-out van je badkamer of keuken welke raamdecoratie het beste past in deze ruimte. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die zonwering en raamdecoratie jouw woning het hele jaar door kunnen bieden? Bekijk onze moodboards op Pinterest en doe inspiratie op voor je eigen interieur. Heb je behoefte aan vrijblijvend advies van onze eigen Ambiance adviseurs? Kom dan langs in een van onze showrooms!

Maak een afspraak

Interieur moodboard, zonwering, trends 2023, Ambiance Pinterest
Geplaatst op 13 september 2022