Restaurant De Goede Gooier in Blaricum

Ambiance van der Wal heeft onlangs een permanente overkapping geïnstalleerd bij Restaurant De Goede Gooier in Blaricum, waardoor het terras het hele jaar door benut kan worden. Deze toevoeging biedt eigenaar Fabrice Patay niet alleen extra flexibiliteit en zekerheid, maar creëert ook ruimte voor ongeveer vijftig extra gasten, wat resulteert in extra omzet. "We kunnen nu altijd reserveringen van grote groepen aannemen."

Omringd door de Tafelbergheide en de Blaricummerheide is Restaurant De Goede Gooier een oase van rust waar gasten kunnen genieten van zowel de natuur als Franse seizoensgerechten. Binnen is er plaats voor tachtig tot honderd gasten, en sinds de coronapandemie heeft eigenaar Fabrice Patay dankzij de permanente terrasoverkapping extra ruimte gecreëerd voor zijn vijftig gasten.

De oorspronkelijk Franse chef-kok, Patay, heeft jarenlang in restaurants in de Gooische regio gewerkt en is sinds 2014 samen met zijn vrouw eigenaar van Restaurant De Goede Gooier in Blaricum. Hij legt uit dat de overkapping, geïnstalleerd door Ambiance van der Wal uit Hilversum, hem niet alleen meer flexibiliteit en zekerheid biedt, maar ook zorgt voor extra omzet. "Tijdens de coronaperiode zochten we naar een oplossing om gasten te kunnen ontvangen, gezien de beperkingen waardoor ik slechts 40% van mijn binnenruimte kon gebruiken. Deze overkapping bleek de ideale oplossing, waardoor we nu altijd de ruimte hebben om reserveringen van grote groepen aan te nemen. Deze reserveringen worden vaak ruim van tevoren gedaan, maar het Nederlandse weer is onvoorspelbaar, dus je weet vaak pas op het laatste moment of de groep buiten kan zitten." Soms krijgen ze ook last-minute verzoeken van groepen, bijvoorbeeld voor het houden van een condoleance in zijn restaurant. "Hier kunnen we nu altijd ja op zeggen: ze kunnen zowel binnen als onder de pergola terecht."

Met de term "pergola" verwijst hij naar de permanente overkapping op het terras. De roteerbare lamellen zorgen voor zelf te regelen lichtinval, en wanneer de lamellen gesloten zijn, ontstaat er een waterdichte overkapping die het restaurant verlengt. "We zitten direct aan de heide. We wilden dat de overkapping zou harmoniëren met de natuur, en dat is in samenwerking met Ambiance van der Wal prachtig gelukt. Zowel de kleur als de sfeer sluiten mooi aan op de omgeving. Er is goed geluisterd naar onze wensen en ze waren hierin erg flexibel. Ze dachten mee, bijvoorbeeld over het aanleggen van sfeerverlichting. De gasten zijn zeer enthousiast; het ziet er gewoonweg prachtig uit. 's Zomers zit het hier altijd vol tijdens het diner, en overdag komen wandelaars – we bevinden ons midden in een wandelgebied - graag bij ons binnen voor een kopje koffie met appeltaart. Nu kunnen ze ook heerlijk onder de overkapping zitten, ongeacht het seizoen."