Welkom bij Ambiance Van der Wal - Bussum

Welkom bij Ambiance Van der Wal - Bussum

Het grote genieten begint bij Ambiance Van der Wal - Bussum! De grootste specialist in zonwering, terrasoverkappingen, rolluiken en raamdecoratie in de regio Bussum, Naarden, Huizen, Weesp, Laren, Blaricum, Muiden, Ankeveen, Kortenhoef en Hilversumse Meent.

Thuis is en blijft toch de fijnste plek om te zijn. We vinden het belangrijk om dat échte thuisgevoel te creëren. Wij helpen je graag om jouw huis nog fijner te maken. De Nederlandse zomers worden steeds langer en warmer, vandaar dat ons leven zich ook steeds meer buiten afspeelt. Maar ook in de winter willen we er voor zorgen dat ons huis goed geïsoleerd is. Met een uitgebreid assortiment zonwering voor binnen en buiten, zorgen we dat je in alle seizoenen optimaal van dit thuisgevoel kunt genieten.

Wij, Ambiance van der Wal en Bekenkamp de Woonspecialist, streven ernaar om met duurzame kwaliteitsproducten de wereld mooier te maken. Zo helpen wij met het creëren van een aangenaam leefklimaat en interieur waar je met vrienden en familie mag genieten van de kleine dingen in het leven. Met inspirerende winkels, persoonlijk contact, maximale aandacht en de beste service en garantie ontzorgen wij onze klanten.

Ons team van meer dan 65 gepassioneerde specialisten levert en monteert elke dag met plezier de beste producten. Wij hopen dat wij je kunnen inspireren met de vele mogelijkheden die wij bieden op het gebied van buitenleven en woninginrichting. Onze maatwerkoplossingen laten wij graag aan je zien in onze showrooms of bij jou op locatie, waar één van onze adviseurs je van het juiste advies voorziet.

 

Ambiance Magazine 

Wij hebben een magazine uitgebracht waarin onze belangrijkste producten en diensten worden uitgelicht, ter inspiratie voor onze klanten. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw huis?

Ambiance magazine editie 11 - 2024

Onze geschiedenis

Lees hieronder het verhaal van Johannes van der Wal en de generaties na hem die Ambiance van der Wal gevormd hebben tot het bedrijf dat het vandaag is. Onze geschiedenis gaat meer dan 90 jaar terug in de tijd, tot 1929!

Ambiance jubileumboek 90 jaar

Helios Zonwering

Ambiance Zonwering van der Wal – Helios stond tot 2013 bekend onder de naam Helios Zonwering. Een zonweringsbedrijf dat in 1983 is opgericht met als doel om dé zonweringsspecialist in Bussum en omstreken te zijn. Maar de tijd veranderd en daarom Helios ook. In 2011 heeft Helios Zonwering woninginrichter Beem overgenomen. Vervolgens heeft Helios Zonwering besloten in 2014 om een partnerschap aan te gaan met Ambiance van der Wal in Hilversum om zo de krachten te bundelen en de klanten nog beter van dienst te zijn. Ambiance Zonwering van der Wal is een bedrijf dat al meer dan 90 jaar zijn sporen heeft verdiend in de zonwering en vormt daarnaast één bedrijf met woninginrichter Bekenkamp de Woonspecialist. Door deze samenvoegingen is er één sterke speler ontstaan op het gebied van woninginrichting en zonwering met in totaal vier vestigingen in de omgeving van het Gooi (Hilversum, Bussum en Laren) en Utrecht (de Bilt).

 

Servicegebied Ambiance Zonwering van der Wal - Helios

Wij werken met een enthousiast team van adviseurs, monteurs en vakspecialisten in de regio 't Gooi en Eemland om het buitenleven van onze klanten een stuk aangenamer te maken. Naar aanleiding van persoonlijke adviesgesprekken in onze showroom en bij jou thuis geven wij maatwerkoplossingen op het gebied van zonwering, garagedeuren en overkappingen. Wij leveren hoogwaardige, duurzame en servicegerichte oplossingen, die past bij de wensen die jij hebt.  

Wat kun je van ons verwachten?

 • Adviseur aan huis. Onze producten worden op maat gemaakt en passen in iedere situatie perfect. Om dit te realiseren komt er te allen tijde een adviseur bij jou op locatie om alles vakkundig en precies in te meten. Zo loop je geen enkel inmeetrisico en ben je gegarandeerd van een maatwerkoplossing. 
 • Showroom demonstratie klaar. Onze showroom is volledig ingericht naar de eisen van deze tijd. Je vindt bij ons de nieuwste modellen, voorbeelden en trends op het gebied van zonwering, overkappingen en raamdecoratie. Benieuwd naar alle mogelijkheden, kleuren, materiaalgebruik en wil je de producten in het echt zien? Dan zijn wij van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10:00 tot 17:30. 
 • Eigen monteurs. Nadat de producten volledig op maat zijn gemaakt, wordt alles vakkundig geplaatst door onze eigen monteurs. Na jarenlange ervaring hebben zij alle expertise en kennis opgebouwd om de meest ingenieuze oplossingen te realiseren en te installeren. Na afloop ruimen zij uiteraard alles netjes op, en geven wij uitleg over het gebruik en het onderhoud. 
 • Bereikbaarheid. Wij zijn 24 uur en 7 dagen per week bereikbaar. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 7.30 tot 19.00 en op zaterdag van 10.00 tot 17.00. Is er sprake van een spoedgeval, dan zijn wij altijd te bereiken via ons spoednummer. 
 • Gerenommeerde merken. Wij werken uitsluitend met gerenommeerde merken zoals Roma, Ambiance en Luxaflex. Dat betekent dat de kwaliteit hoog is en je nog langer kunt genieten van jouw aankopen. Alle producten worden op maat gemaakt, zodat het altijd perfect past!
 • Garantie. Omdat wij vertrouwen hebben in hetgeen wij leveren, bieden wij een garantieperiode van 5 jaar aan op de meeste van onze geleverde producten. De standaard fabrieksgarantie bedraagt een termijn van 2 jaar, wij verlengen deze periode nog eens met 3 jaar, inclusief volledige garantie op de montage. 
 • Maatwerk oplossingen. Iedere situatie en elk huis is weer anders. Onze zonwering wordt om die reden ook op maat gemaakt, zodat er in iedere situatie een oplossing te vinden is. Benieuwd naar de mogelijkheden bij jou thuis? Kom vrijblijvend langs in onze showroom en krijg advies op maat. 
 • Onderhoud zonwering. Eens in de paar jaar is het verstandig om jouw zonwering na te laten kijken en een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. In de wintermaanden (november tot en met februari) voeren wij al het onderhoud uit. Zo krijg je inzage in de staat van de zonwering, en kan de zonwering langer mee. 
 • Reparatieverzoeken. Zonwering is onderhevig aan de weersinvloeden en kan daardoor slijten. Om die reden kan het voorkomen dat onderdelen afbreken. In veel gevallen kunnen wij jouw zonwering dan repareren, ook als het product niet oorspronkelijk bij ons vandaan komt. Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs om jouw zonwering te inspecteren, zodat wij een inventarisatie kunnen maken van de werkzaamheden. 
 • Reinigingsdienst. Heb je markiezen of raamdecoratie? In beide gevallen kunnen wij deze producten professioneel voor je reinigen. De binnen- en buitenzonwering ziet er dan weer een stuk frisser uit, zodat het weer een aantal jaren mee kan. 
 • Vernieuwen zonweringsdoek. Is je zonwering nog in goede conditie maar is het doek van je zonwering of markies vuil geworden? Wij kunnen het doek dan vervangen zodat het er weer als nieuw uitziet.  

Buitenzonwering, overkappingen en meer

Ambiance Zonwering Van der Wal - Helios voert het Ambiance buitenleven assortiment, waardoor wij een actueel en breed assortiment van kwalitatief hoogstaande producten voeren. Alles op het gebied van buitenzonwering, garagedeuren, rolluiken, screens, besturing en permanente zonwering zoals terrasoverkappingen, glasdaken, tuinkamers en pergolasystemen is hier aanwezig. Ook op het gebied van binnenzonwering, raamdecoratie en shutters kun je hier terecht. Ambiance Zonwering van der Wal - Helios is onder andere Luxaflex Gallery Dealer.

Ambiance Zekerheid

Om u als consument zekerheid en garantie te bieden bij aankoop van duurzame zonwering heeft Ambiance het zogenaamde Ambiance Zekerheidspakket ontwikkeld. Doordat alle Ambiance Zonwering specialisten aangesloten zijn bij de ROMAZO branchevereniging voor rolluikenbedrijven, markiezenbedrijven en zonweringbedrijven in Nederland, is het mogelijk een optimaal pakket zekerheden aan te bieden. In het Ambiance Zekerheidspakket zijn alle bepalingen kort, duidelijk en begrijpelijk weergegeven.

Het Ambiance Zekerheidspakket:

 • Biedt een uitgebreide garantieregeling aan
 • Geeft toegang tot de Geschillencommissie Zonwering
 • Waarborgt te allen tijde aanbetalingen
 • Klik hier om de brochure Zekerheidspakket te openen

Bezoek de Romazo website

Smart Solar Shading - Slimme zonweringspecialist 

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningsaanvragen vanaf 1 juli 2020 moeten voldoen aan de eisen voor bijna energie neutrale gebouwen (BENG). Die eisen vloeien voort uit het Energieakkoord voor duurzame groei en uit de Europese Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Voor de bepaling van de energieprestatie van een gebouw is de nieuwe rekenmethode NTA 8800 beschikbaar. NTA 8800 is een methodiek die van toepassing is op zowel nieuwbouw, bestaande bouw, woningbouw en utiliteitsbouw. Een slim zonweringssysteem is essentieel om de warmteopbouw in de woning te beperken en het voorkomt oververhitting in huis. De opgebouwde warmte kan makkelijk de nieuwbouwwoning binnenkomen maar kan deze moeilijk verlaten door de extra goed geïsoleerde woning. Wij zijn een officieel gecertificeerde zonweringspecialist op het gebied van Smart Solar Shading, een kwaliteitsmerk dat is opgericht door de ES-SO, European Solar Shading Organization. 

Projectzonwering

Speciaal opgeleide salesmanagers begeleiden projectzonwering voor kleine en grote projecten van begin tot eind. Ambiance Zonwering Van der Wal heeft in het Gooi en omstreken al veel bijzondere projecten uitgevoerd voor tevreden opdrachtgevers zoals woningbouwverenigingen, omroepen, gemeenten, aannemers en particulieren. U kunt de referenties elders op deze website bekijken. Wij beschikken over de juiste VCA certificaten waarmee wij veilig en volgens de richtlijnen in onze branche de zonweringen mogen monteren.