Extra lang genieten van je terras in het voorjaar: Ambiance geeft tips!

Eindelijk is het zover, de eerste zonnestralen zijn daar! En wat is er nu fijner dan het voorjaar te beginnen met extra veel buiten zijn? Lekker genieten op je terras, balkon, dakterras of in je tuin.

 Het enige nadeel aan het voorjaar is dat het in de avonden nog flink kan afkoelen. Gelukkig zijn er allerlei manieren om ook tijdens de koudere voorjaarsavonden optimaal van je buitenruimte te genieten.
In deze inspiratieblog geven we je tips om jouw terras om te toveren tot de perfecte plek om in het voorjaar te vertoeven!

Verleng je terrasplezier met infrarood heaters

Met een infrarood heater zorg je voor meer warmte en comfort op je terras. Hoe kan dit? De infrarood heater geeft stralingswarmte af, wat voor een behaaglijk gevoelt zorgt, zelfs wanneer de luchttemperatuur om je heen lager is! Zo kun je langer genieten van je terras in het voorjaar, zelf als het ’s avonds afkoelt.

Wanneer je een terras heater aanschaft, is het belangrijk om ook goed na te denken over de juiste afstelling en plaatsing van de heater. Infrarood heaters verwarmen geen lucht, maar objecten en mensen. Het is daarom aan te raden om de terrasheater te richten op een plek waar je gaat zitten, en voor extra warmte kun je de heater het beste niet te hoog ophangen. Onze vakspecialisten helpen je graag met de juiste afstelling van je terrasheater!

Wist je dat een infrarood heater ook nog eens duurzaam is? De heater zet namelijk maar liefst 92% van de elektriciteit om in warmte.

Duurzame LED-verlichting: de perfecte sfeermaker voor je terras

Of je nu wilt lezen, werken of gezellig wilt natafelen, goede verlichting is onmisbaar op je terras. Met LED-verlichting heb je én een mooi verlicht terras én ben je ook nog eens duurzaam bezig. Bij Ambiance kun je je lamellendak, textieldak of zonnescherm laten voorzien van een geïntegreerde LED-verlichting, die gemakkelijk te dimmen is. Zo creëer je de juiste sfeer op je terras, die je eenvoudig kunt aanpassen aan de situatie.

Voor een gezellige ambiance kies je voor warm licht, terwijl koel wit licht juist geschikt is als je bijvoorbeeld wilt lezen of werken op je terras. Door de LED-verlichting te integreren in je terrasoverkapping of zonnescherm, behoud je bovendien alle ruimte op je terras en geniet je optimaal van de extra verlichting.

Ben je benieuwd hoe de combinatie lamellendak, screens, een infrarood heater en LED-verlichting er uit kan zien? Kijk dan hier!

Renson Camargue lamellendak, Ledverlichting, infrarood terrasheaters, montage aan gevel

Buiten genieten zonder wind, kies een windscherm!

Windstille dagen komen in het voorjaar helaas niet heel vaak voor. Terwijl de temperatuur erg aangenaam is, kan de wind het soms nog wat fris maken. Met een windscherm kun je buiten genieten van de lekkere temperatuur, zonder dat je last hebt van de wind!

Je kunt een screen gebruiken als windscherm. Dankzij de goede windvaste eigenschappen is de Milano Vento ook geschikt als windscherm onder een overdekt terras of balkon.

Wil je toch nog kunnen genieten van je uitzicht? Dan is het mogelijk om het doek te voorzien van transparante veters. Nog niet voldoende uitzicht? Je kunt zelfs voor een transparant kiezen. Zo geniet jij zonder wind van de warme voorjaarstemperatuur en behoud je het buitengevoel.

Maak van je terras een comfortabele en gezellige plek

Wanneer je in het voorjaar langer wilt genieten op je terras, moet het natuurlijk wel een gezellige en comfortabele plek zijn. Hoe zorg je ervoor dat je terras een plek is waar je graag zit? Ten eerste is het belangrijk om goede en comfortabele meubels te hebben. Kies voor een meubel-set die past bij jouw smaak én die lekker zit.

Met leuke accessoires kun je jouw terras helemaal eigen maken. Doe dit moet leuke kussentjes, dekentjes of planten om zo het geheel af te maken. Zo geniet jij ook in het voorjaar van een sfeervol terras. Laat die buiten-zit-avonden maar komen!

Ambiance lamellendak, antraciet, vrijstaand geplaatst, inbouwscreen

Op zoek naar inspiratie? Kom langs in een van onze showrooms!

Ben je nog op zoek naar de perfecte terrasoverkapping of een mooi zonnescherm voor jouw woning? Maak dan nu een afspraak bij een van onze Ambiance dealers en laat je adviseren door onze vakspecialisten! Doe inspiratie op in een van onze showrooms. Met meer dan 30 vestigingen door heel Nederland is er altijd wel een vestiging bij jou in de buurt. Wij helpen je graag verder om jouw buitenleven zo aangenaam mogelijk te maken!

Maak een afspraak

Interieur moodboard, zonwering, trends 2023, Ambiance Pinterest
Geplaatst op 23 mei 2023