5 jaar garantie
Vakkundig advies
Altijd op maat gemaakt
Inmeten en monteren
Prijsindicatie aanvragen voor één van onze producten
Ingevoerde maten zijn indicatief.

Markiezen

Dankzij de unieke constructie zijn markiezen goed bestand tegen wind en houden ze ook zonnestralen van opzij tegen. De markiezen van Ambiance zijn gemaakt van de allerbeste materialen en met veel oog voor detail.

Ook visueel voldoet een Ambiance Markies aan de hoogst mogelijke standaard. Zo bestaan onze markiezen uit minimaal 5 slagen zodat ze een mooie ronde vorm hebben en er weinig doek voor het raam hangt.

Markiezen als zonwering: stijlvol en functioneel

Kom in onze showroom de verschillende markiezen bekijken. De specialisten van Ambiance kunnen je dan vertellen waarop je moet letten als je een markies koopt. Wil je je eerst zelf verdiepen in de mogelijkheden? Kijk dan hieronder.

Vraag het gratis inspiratiemagazine aan

Download ons inspiratiemagazine vol met luxe zonwering en raamdecoratie opties voor jouw huis. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden en de trends van dit moment.

Verschillende vormen markiezen

Markiezen maken is tot op de dag van vandaag een echte ambacht. Al onze markiezen worden volledig met de hand op maat gemaakt. Hierbij zijn diverse uitvoeringen mogelijk. Hieronder een aantal veel voorkomende modellen.

Bedrukte markiezen en baldakijn markies

Petmodel

Een petmodel is een markies met een hogere doorkijk/doorloop. Ideaal voor gebruik boven een deur of een raam waarbij het zicht naar buiten of naar binnen, bijvoorbeeld bij een etalage, belangrijk is.

Boutiquemarkies

Een boutiquemarkies is een vaste markies. Oftewel, een markies die niet kan worden ingeklapt. Dit type markies wordt veelal gebruikt bij winkelpanden of horeca omdat de markies niet alleen als zonwering dient. De markies geeft het pand namelijk een duidelijke herkenbare uitstraling. 

De boutiquemarkies is leverbaar in verschillende vormen. Van traditioneel tot rond of juist met strakke hoeken.

Horeca markies

Baldakijn markies

De baldakijn is een zeer lange markies die vaak wordt gebruikt boven de entree van een restaurant of hotel. De baldakijn markies is ook een vaste markies met een zeer sterk frame. Doordat de markies bezoekers beschermt tegen zon, wind en regen zorgt het voor een prettig welkom. 

Horecamarkies / uitzetmarkies

De kans dat je al eens onder een horecamarkies van Ambiance hebt gezeten is vrij groot. Want deze grote markiezen zijn één van onze specialiteiten en sieren daarom de gevels van tal van cafés, restaurants en hotels in Nederland. Uiteraard vaak voorzien van terrasheaters en bedrukking van bedrijfsnaam. 

Onderscheidende kwaliteit

Kies je voor een markies van Ambiance, dan kies je voor kwaliteit. Sommige verschillen zie je met het blote oog, andere zijn minder zichtbaar. Wij zetten hier op een rij waarom je voor een markies van Ambiance kiest. Een markies die er niet alleen beter uitziet, maar zeker ook langer meegaat.

Binnenwerk houten markies, wit frame met doek met streeppatroon

Oog voor detail

De vorm van de volant wordt afgestemd om het streeppatroon van het doek. Hierbij zorgen we ervoor dat het donkere deel van het doek altijd maximaal in de schulp van de volant zit. Hierdoor valt vervuiling op termijn minder op. 

kleuren biesband Ambiance markies

Kleuren

Voor de afwerking van de volant is keuze uit maar liefst 30 soorten biesband. Het biesband wordt afgestikt met een zeer fijne stiksteek en een garen dat is afgestemd op de kleur van het doek.

De kunststof afwerkband op de slagen van de markies is beschikbaar in 19 kleuren. Het kunststof is geselecteerd op jarenlang buitengebruik. Ook bij continue blootstelling aan diverse weersinvloeden behoudt het kunststof soepelheid. 

Zelfs op de kleinste details wordt gelet! Zo wordt voor het stikken van de biesband aan de volant en het stikken van de doeken altijd gekozen voor een bijpassende kleur garen. De biesband wordt gestikt met een zeer fijne stiksteek. 

De hoge kwaliteitseisen vind je terug in ieder detail. Zo wordt voor onze koordgeleiders, katrollen, ophangbeugels etc. uitsluitend gebruik gemaakt van gepoedercoat aluminium. De kleur van de materialen wordt afgestemd op de RAL-kleur van de markies. 

Ambiance markies zijaanzicht, licht doek.

Minimaal 5 slagen

De markies dankt zijn karakteristieke uitstraling voor een groot deel aan de ronde vorm. De Ambiance markies bestaat uit minimaal 5 slagen. Boven de 140 uitval komt er een 6e slag bij. Hierdoor hebben de markiezen altijd een perfecte ronde vorm. 

Somfy motor voor elektrische markies

Elektrisch bedienbare markies

Ook de klassieke markies is te voorzien van moderne opties. De hoogwaardige Somfy motor maakt het mogelijk de markies te bedienen met een afstandbediening, smartphone of op basis van tijd of weersomstandigheden. 

De motorbuis (50mm) wordt standaard voorzien in de RAL-kleur van de omkasting en gemonteerd in aluminium delen. Tevens worden onze elektrische markiezen voorzien van een afwerklat. 

Al onze buitenzonwering opties

Met de juiste zonwering creëer je een tweede leefruimte buiten. Geniet langer op je terras of balkon met buitenzonwering. Met het juiste advies op maat ben je verzekerd van zonwering die past bij jouw huis en stijl.

Het Grote Genieten begint bij Ambiance

Het grote genieten begint bij Ambiance Bakker Gorinchem!

Ambiance Zonwering Bakker is een écht familiebedrijf dat al meer dan 55 jaar actief is in de zonweringsbranche. Ons bedrijf is gevestigd in Gorinchem. Vanuit onze inspirerende showroom bedienen wij klanten in de gehele regio Gorinchem, Giessenlanden, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Liesveld, Lingewaal, Vianen, Werkendam, Woudrichem, Zederik en omstreken. 

Wij zijn de grootste specialist in zonwering met een mooi assortiment van zonneschermen, textieldaken, pvc vouwdaken, lamellendaken, serrezonwering, uitvalschermen screens, rolluiken, markiezen, terrasoverkappingen, buitenjaloezieën en garagedeuren. Maar ook voor raamdecoratie ben je bij ons op het juiste adres! Je hebt keuze uit bijvoorbeeld plisségordijnen, Duette Shades, rolgordijnen, houten of aluminium jaloezieën, Silhoutte Shades van Luxaflex, paneelgordijnen, shutters en horren.

Met een team van 20 vakmensen delen we graag onze kennis, expertise en ervaring. Die kennis vanuit jarenlange ervaring, maar ook van de trainingen en cursussen die wij jaarlijks volgen. In onze showroom laten we je graag alle mogelijkheden zien en beleven. 

Maak een afspraak

Neem een kijkje in onze showroom.