Refresh je interieur met deze kleurencombinaties

Ambiance pergola overkapping, textieldak Comfort-Line WOOD zip, houten constructie, beige doek

Een likje verf op de muur doet wonderen voor je interieur. Begin dit decennium stonden frisse pasteltinten en gedurfde felle kleuren centraal. Ook in 2024 zijn deze nog relevant. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om niet je muur, maar juist je zonwering aan te passen op de laatste trends. Bij Ambiance hebben we maar liefst 227 verschillende RAL kleuren waar je uit kunt kiezen. Daar zit er sowieso eentje bij die én bij je woning én bij de laatste trends past. Wij zetten de tofste trends voor je op een rij.

Maak een statement

In de mode zijn statement pieces ten opzichte van een verder neutrale look al langer een begrip. Nu is het tijd om dit modebeeld door te trekken naar je woning. Kies bijvoorbeeld een felle kleur van je nieuwe shutters of kekke zonnescherm. Maximalisme (felle kleuren en veel patronen) is hot! Met de nadruk op de kleur geel. Houd de rest van je interieur en exterieur rustig, maar kies één key item dat zo’n fijne felle kleur heeft. Met kleine vaasjes en bloemen in dezelfde tint maak je de woning of buitenruimte helemaal af.

Ambiance PVC-Vouwdak Soft Top 3000, grijze aluminium constructie, geel doek
Ambiance Soft Top 3000 vouwdak
Ambiance zonnescherm, knikarmscherm Topline, wit cassette, oranje gestreept doek, vario volant oranje
Zonnescherm met variovolant in felle kleuren

Less is more

Mocht je felle kleuren te schreeuwerig vinden, dan kunnen zachte kleurnuances en prachtige pasteltinten de rust in huis halen. Door het gebruik van lichte kleuren als crème, verfijnd roze en zachtgroen zorg je ervoor dat het altijd zomer is in je woning. Beige en lichte grijstinten geven juist een koele Scandinavische sfeer. Kortom: met pastel kun je alle kanten op, ook met raamdecoratie. Werk ook vooral met accessoires in dezelfde kleur, zodat je complete interieur als één geheel voelt. Minder contrast, meer rust.

Luxaflex Duette Shades zwart, op maat gemaakt, woonkamer
Ambiance aluminium jaloezie, beige/ecru, 25 mm jaloezie, natuurlijk, slaapkamer
Luxaflex aluminium jaloezie, wit, woonkamer

Natuurlijke elementen

Aardse tonen in verschillende seizoenen zijn vaak te zien dit jaar. Natuurlijke elementen als de lucht, de aarde, het water en planten komen duidelijk naar voren. Deze heldere tinten zijn gemakkelijk te combineren met de rest van de kleuren in je woning. Je hoeft daarom ook niet al te veel aanpassingen te doen om je huis een upgrade te geven. De kleuren die bij deze natuurlijke elementen passen zijn lichtgroen, lichtgrijs, lichtbruin, wat harder grijs en een roestkleur. Met een klein gebaar maak je een groots effect!

Ambiance plisségordijn, bruin, 20 mm plooibreedte, badkamer
Ambiance serrezonwering M-Line zip, onderliggende serrezonwering, wit doek
Geplaatst op 27 maart 2020