Zonwering voor binnen & buiten, van terras tot balkon

Markilux zonnescherm, knikarmscherm M1710, cassette wit, zwart doek, vario volant zwart

Als je zonwering aanschaft wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt. Maar hoe kies je uit al die verschillende soorten zonwering voor buiten, zonwering voor binnen of zonwering voor het terras de juiste? Bij Ambiance vind je niet alleen een uitgebreid assortiment zonwering, pergola's en terrasoverkappingen op maat. Ook staan ruim 200 zonweringspecialisten in 39 vestigingen klaar om je te helpen met het maken van de juiste keuze. Of je nou zonwering zoekt voor je woning, tuin of balkon...

Om tot de juiste keuze voor een zonweringsproduct te komen zijn er een aantal belangrijke vragen. De belangrijkste vraag is of de zonwering moet zorgen voor een schaduwrijk terras of voor een koel huis. Daarnaast kan zonwering worden gebruikt voor het reguleren van lichtinval, creëren van privacy, verhogen van sfeer of bijdragen aan een lagere energierekening.

Twee ambiance zonnescherm, knikarmscherm aan uitbouw, RAL 9010 wit met donker grijs gestreept doek, elektrische bediening
Terraszonwering: knikarmscherm
Ambiance screen, grijs doek, zwart frame, met windvaste zip geleiding
Buitenzonwering: screen
Verosol plisségordijn, blauw, twin plissé, verduisterend, transparant, slaapkamer
Binnenzonwering: Verosol Plisségordijn

Terraszonwering

Met terraszonwering creëer je met één druk op de knop een aangename schaduw op het terras. In veel gevallen wordt deze zonwering bevestigd aan een gevel. Doordat de zonwering zo goed als horizontaal is, is de ruimte eronder optimaal te benutten. Echter zijn ook compleet vrijstaande systemen mogelijk waardoor je op elke plek in de tuin een terras kan voorzien van zonwering.

Het Knikarmscherm

De meest bekende zonwering voor het terras is het knikarmscherm. Dit product gaat overigens schuil onder tal van namen; zonnescherm is de meest gebruikte, maar ook (zonne)luifel, verandascherm of terrasscherm wordt gebruikt.
De basis van het systeem is een aluminium cassette met daarin een opgerold doek. Door de knikarmen te buigen of te strekken gaat het scherm in of uit. De zonneluifels van Ambiance zijn te voorzien van diverse opties zoals variovolant, ingebouwde LED-verlichting, waterdicht doek en diverse besturingsopties.

Lees meer

Ambiance zonnescherm, knikarmscherm Bergamo, cassette grijs, grijs/wit gestreept doek, somfy io

Meer dan zonwering op het terras...

De laatste jaren zien we de trend dat mensen steeds meer zélf willen bepalen wanneer ze gebruik maken van hun terras. Een zonnescherm, helemaal wanneer deze voorzien is van een waterdicht doek, kan prima tegen een regenbuitje. Maar wanneer je groter, sterker of weerbestendiger wil, dan er diverse opties die tussen zonwering en terrasoverkapping inzitten. Een textieldak, PVC-vouwdak of dak bestaande uit kantelbare aluminium lamellen bieden de mogelijkheid de zon toe te laten op het terras of juist een volledig windvast en waterdichte overkapping te creëren. Doordat een stevige aluminium constructie de basis van deze patiodaken vormt is het mogelijk een zeer groot oppervlak te overspannen en deze systemen aan het huis of volledig vrijstaand te plaatsen.

Ambiance pergola overkapping, textieldak Comfort Line, grijs aluminium constructie, rood/wit gestreept doek
Textieldak
Ambiance PVC-Vouwdak Soft Top 3000, grijze aluminium constructie, geel doek
PVC-vouwdak
Ambiance lamellendak, antraciet, vrijstaand geplaatst, inbouwscreen
Lamellendak

Buitenzonwering

Wanneer de zon op het raam schijnt warmt het vertrek achter het raam op doordat het raam warmte afgeeft aan de lucht in de ruimte achter het raam. Daarnaast zorgt stralingswarmte voor opwarming van oppervlaktes waar de zon op schijnt. Ook dit draagt bij aan de opwarming van de woonkamer, slaapkamer, kantoor etc.
Gordijnen of raamdecoratie helpen wel iets tegen het opwarmen, maar doordat het raam én de lucht tussen het raam en de raambekleding opwarmt komt er toch behoorlijk wat warmte het vertrek binnen dat zich verder zal verspreiden.

De beste manier om opwarming van binnenruimtes tegen te gaan is door de zon écht buiten te houden. Je moet de zon dus weren voordat deze het raam bereikt. Buitenzonwering is daarvoor de meeste effectieve oplossing.

Screen

Een screen bestaat uit een met glasvels geweven doek dat recht langs het raam loopt. Het grote voordeel hiervan is dat een screen nauwelijks ruimt in beslag neemt én zonlicht vanuit elke hoek buiten houdt. Dankzij de open structuur van het glasvezeldoek blijft uitzicht van binnen naar buiten grotendeels behouden. De windvaste screens van Ambiance zijn voorzien van een slim ritssysteem dat het doek in de aluminium geleider vast zet. Hierdoor is het screen goed bestand tegen wind en heb je geen last van een klapperend doek.

Lees meer

Ambiance screen, vierkante cassette, grijze frame, grijs doek

Markies

Markiezen zijn misschien wel de oudste vorm van zonwering. Sinds jaar en dag wordt het frame en eventuele omkasting van de markies vervaardigd uit hout. Nog steeds worden de markiezen van Ambiance op deze ambachtelijke wijze vervaardigd. Maar, naast deze traditionele houten markiezen kan je tegenwoordig ook kiezen voor een onderhoudsvrije, aluminium markies. Dankzij de hoogwaardige poedercoating van de aluminium delen is een markies van aluminium net zo mooi, maar jarenlang onderhoudsvrij!

Lees meer

Houten markies, wit blauw gestreept doek, blauw huis aan waterkant

Uitvalscherm

Het uitvalscherm is al jarenlang niet meer weg te denken uit de particuliere én zakelijke markt. Want dankzij een paar stevige armen is het uitvalscherm zeer windvast en daardoor ook goed bruikbaar op grotere hoogtes.

Lees meer

Uitvalscherm wit sfeer

Buitenjaloezie

De buitenjaloezie is in Nederland voornamelijk populair bij kantoor- en bedrijfspanden. Maar dankzij de moderne uitstraling en unieke eigenschappen van deze zonwering wint de buitenjaloezie snel aan populariteit. Want door de volledig aluminium lamellen (die in praktisch iedere denkbare kleur leverbaar zijn) wordt het zonlicht teruggekaatst terwijl er binnen een natuurlijk diffuus licht behouden blijft. Een extra voordeel is dat het zicht naar buiten door de lamellen grotendeels behouden blijft. Heb je behoefte aan meer verduistering? Je kunt de jaloezieën uiteraard helemaal sluiten waardoor er nauwelijks nog licht binnenkomt.

Buitenjaloezieën antraciet, elektrisch bediend, Somfy io

Rolluik

Het rolluik wordt door de meeste mensen geassocieerd met het binnen houden van warmte en de inbraakvertragende werking. Maar ook op gebied van zonwering is het rolluik zeer efficiënt. De met schuim gevulde aluminium lamellen hebben een enorm isolerende werking die zowel 's zomers en 's winters zorgen voor een behaaglijk binnenklimaat en fikse besparing op de energierekening!

Lees meer

Ambiance rolluik, ronde kast wit, wit geëxtrudeerd aluminium lamellen

Effectieve Binnenzonwering

De unieke producten van Verosol combineren de sfeervolle eigenschappen van raamdecoratie met zonwerende eigenschappen die de effectiviteit van buitenzonwering benaderen. Dat kan dankzij een unieke en gepatenteerde uitvinding waarbij de achterzijde van de stof wordt voorzien van een reflecterende aluminium coating. Deze coating zorgt ervoor dat binnenvallend zonlicht direct terug naar buiten wordt weerkaatst zodat de opwarming van de ruimte tussen het raam en het doek minimaal is. Daarnaast zorgt het laagje coating voor extra isolatie. Hierdoor zorgt het gebruik van Verosol Binnenzonwering ervoor dat de temperatuur direct bij het zakken van het rolgordijn of plisségordijn 5 graden lager wordt. Het isolerende doek zorgt ervoor dat de airco minder hardt hoeft te werken in de zomer en dat de warmte in de winter beter binnen blijft. Hierdoor bespaar je tot wel 25% energie.

Ruim assortiment maatwerk producten

Het assortiment binnenzonwering van Verosol bestaat uit een uitgebreide collectie plisségordijnen en rolgordijnen. Hierbij is het niet alleen mogelijk om te kiezen voor stoffen met verschillende transparanties, ook is het mogelijk om twee lagen stof in één product te combineren. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een rolgordijn met een bijna volledig transparante stof aangevuld met een stof die nauwelijks doorkijk biedt. Door beide stoffen achter elkaar te laten zakken heb je volledige verduistering. Hierdoor heb je altijd de juiste balans tussen uitzicht, privacy en lichtinval.

Lees meer