Markilux Pergola 100

Onze klant zocht een oplossing voor een specifieke situatie te Gorinchem: het terras van het penthouse loopt trapsgewijs van 6 naar 4 meter. De klant zocht naar een product waarbij zowel bij goed weer als bij een buitje gebruik kon worden gemaakt van het dakterras.

In samenwerking met Markilux hebben we een systeem bedacht van 11 meter breed bestaande uit 3 velden met allen een eigen motor. De velden worden steeds een stuk korter zodat toch een complete overkapping gerealisseerd kon worden. De bovenbak van het systeem is in 3 delen aan elkaar gekoppeld en de schermen kunnen door middel van een afstandsbediening apart van elkaar bediend worden.

De geleiders van het systeem worden aan het eind van het terras ondersteund door staanders waardoor het complete systeem bij stevige wind gewoon gebruikt kan worden. De doekspleten tussen de velden in zijn aan de onderkant voorzien van een regengoot waardoor er bij een regenbuitje gewoon gebruik gemaakt kan worden van het systeem.

Zelfs de aansluiting van de bovenbak en het boeibord is voorzien van een muuraansluitingsprofiel zodat het regenwater hier ook niet tussendoor kan vallen.

Al met al een prachtige flexibele terrasoverkapping die in principe het hele jaar door gebruikt kan worden.