Waterdicht vouwdak op bestaande pergola

Café De Gouden Leeuw in Meerkerk zocht een flexibele manier om het terras te overkappen. Dankzij deze flexibele overkapping kunnen gasten van de Gouden Leeuw het hele jaar op het terras terecht. Lekker in de zon, schaduw of beschut tegen regen.

We hebben in dit geval geadviseerd om een vouwdak te plaatsen. Dit systeem is 11,2 meter breed met een uitval van 3,6 meter en bestaat uit 1 zeil. Dit houdt in dat er geen lekkage van regenwater kan ontstaan. Het systeem bestaat uit 3 zogenaamde velden met 4 liggers waaronder het zeil hangt met balijnen van aluminium. deze balijnen zijn weer bevestigd in de loopwagen van de bovenliggende geleiders. De staanders van het systeem staan in dit geval op de bestaande pergola. de overkapping is te bedienen met een Telis 1 afstandsbediening die de safety box motor van Somfy aanstuurt

De terrasoverkapping is bestand tegen regen, sneeuw en stevige wind. het systeem is destijds getest in een windtunnel en heeft de test tot windkracht 9 doorstaan. er kan op het dak een laag sneeuw liggen van 30cm zonder problemen. Het systeem is in een dergelijk situatie niet meer in de klappen door de hoeveelheid sneeuw die blijft liggen in de vouwen van het doek.

Het regenwater wat op de overkapping valt wordt aan het einde van het systeem opgevangen door een goot die over de hele breedte van het systeem is gemonteerd. door aan beide zijden een afvoer te monteren wordt het water afgevoerd.

Als het het vouwdak wordt ingeklapt hangt het complete pakket onder het bijgeleverde dak. De Somfy motor is gemonteerd onder het dak waardoor het droog en veilig kan functioneren. Bij het uitklappen van de overkapping wordt het zeil gespannen waardoor het niet klappert in de wind. daarnaast worden de zijkanten van het zeil omhoog geduwd waardoor het regenwater niet via de zijkanten van het scherm afloopt maar juist aan het einde.

Onder de overkapping zijn twee terrasverwarmers geplaatst van Jowitherm die zorgen voor een behagelijke temperatuur als het buiten wat kouder wordt.

Beste bezoeker,

Onze showroom is van donderdag 20 juni t/m zaterdag 22 juni gesloten.

Met vriendelijke groet,

Team Ambiance Bakker