Kleed je ramen slim aan met duo plisségordijnen

Ambiance Duette Shades wit, op maat gemaakt, woonkamer

De multifunctionele Duette® Shades, ook wel duo plissé- of honingraatgordijnen genoemd, zijn al jaren populair vanwege hun veelzijdigheid. Een Duette® is een gordijn van twee geplisseerde stoffen. Tussen de twee lagen stof loopt het optrekkoord waardoor deze niet zichtbaar is. In het zijaanzicht van de gordijnen zie je een honingraatstructuur, vandaar dat het ook wel een honingraatgordijn wordt genoemd. Daarnaast zorgt deze structuur voor een uitstekende isolatie. Een duurzaam gordijn met een nette, strakke look dus. Of je nu een huiselijke of een zakelijk sfeer wil creëren, met deze elegante raamdecoratie kun je alle kanten op!

Spot the difference

Duette® Shades en plisségordijnen worden nog wel eens met elkaar verward. Wat is het verschil? Beide gordijnen hebben het kenmerkende harmonica-design. Het grote verschil is dat plisségordijnen gebruik maken van een enkele laag stof in plaats van twee lagen. Waarom zou je voor een plisségordijn kiezen? Ze laten wat meer licht door dan Duette® Shades, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor bijvoorbeeld woonkamers of keukens. Voeg daar mooie gordijnen aan toe om je ruimte op een perfecte manier aan te kleden.

Luxaflex Duette Shades wit, honingraat, detail
Duette® Shades
Plisségordijn van Luxaflex®

Voordelen van plisségordijnen

Ondanks dat plisségordijnen in beginsel hetzelfde design hebben, verdienen Duette® Shades toch net wat meer pluspunten. Uit een onderzoek van Stichting Milieu is gebleken een honingraatgordijn het meest effectieve type raambekleding is om energie te besparen. En ze zorgen voor een betere geluidsdemping.

Veelzijdige raamdecoratie

Maar weinig andere soorten raamdecoratie zijn zo veelzijdig als een honingraatgordijn. Ze zijn zijn bij uitstek geschikt voor ramen met een bijzondere vorm of voor de bekleding van een groot oppervlak.

Een populaire optie die deze raamdecoratie zo veelzijdig maakt is de mogelijkheid voor een top-down/bottum-up systeem. Hiermee kun je het gordijn halverwege je raam hangen. Het voordeel hiervan is dat je kan spelen met de mate van lichtinval en privacy. Ook bij laagstaande zon is het heel fijn dat je het gordijn op de juiste hoogte kunt hangen om het scherpe licht te filteren, zonder het gordijn in zijn geheel te sluiten. Hierdoor kun het scherpe schijnsel tegen houden en toch licht binnen laten.

Ook het beste van twee werelden is mogelijk. Je kunt een plisségordijn combineren met een honingraatgordijn in een zogeheten dag-/nachtsysteem. Hierbij vervult het plisségordijn vaak de functie van een glasgordijn en wordt de Duette® uitgevoerd met een verduisterende stof waardoor dit een ideale toepassing voor een slaapkamer is.

Liever niet boren om raamdecoratie op te hangen? Dat kan! Er zijn voldoende mogelijkheden om een plisségordijn op te hangen zonder daarvoor je kozijn of muur te ontsieren met boorgaten.

Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos!

Ambiance Duette Shades zalm/oranje, draaikiepraam, badkamer
Ambiance Duette Shades grijs, top down bottom up, keuken

Gunstig voor de energierekening

Het is wel duidelijk dat plisségordijnen gunstig zijn voor je energierekening. Met de stoffen van Verosol til je dit principe naar een hoger niveau. Verosol maakt namelijk gebruik van speciale VeroCell stoffen. Deze stoffen zijn voorzien van een gepatenteerde metallic coating. Daardoor dragen de gordijnen bij aan extra warmtewering in de zomer en isolatie in de winter. Voor wat meer gebruiksgemak kan je ervoor kiezen om de gordijnen van Verosol op afstand bedienbaar te maken. De op afstand bedienbare gordijnen kunnen zichzelf zelfs opladen door middel van een zonnepaneel! Dat past precies bij de milieuvriendelijke aard van dit gordijn.

Bekijk de collectie

Verosol VeroCell
Detail Verosol VeroCell

Ervaar echt vakmanschap bij Ambiance

Voor vrijwel elke raamsituatie kan je uiteraard bij Ambiance terecht. Of je nu een lichtkoepel of draai-kiepraam wilt bekleden, Ambiance is dé plek voor maatwerk. Laat je adviseren of inspireren door één van onze deskundigen. En met de ruime ervaring in de elektrische bedieningen van de buitenzonweringen weten de vakmensen van Ambiance ook raad met de techniek achter de elektrische bedieningen voor raamdecoratie. Kortom Ambiance is hét adres voor de meest comfortabele raambekleding. Maak een afspraak bij een dealer en bekijk de mogelijkheden!

Bekijk de Ambiance collectie

Geplaatst op 9 april 2020