De Markies

Dankzij de unieke constructie zijn markiezen goed bestand tegen wind en houden ze ook zonnestralen van opzij tegen. De markiezen van Ambiance zijn gemaakt van de allerbeste materialen en met veel oog voor detail.

Ook visueel voldoet een Ambiance Markies aan de hoogst mogelijke standaard. Zo bestaan onze markiezen uit minimaal 5 slagen zodat ze een mooie ronde vorm hebben en er weinig doek voor het raam hangt.

Garen voor stiknaden en volant, bedieningskoorden en -ogen, afwerkband, hoekstukken tot de afdekdopjes op de scharnieren van de aluminium markiezen; alle onderdelen worden in kleur afgestemd op de markies.

Prijsindicatie aanvragen voor jouw persoonlijke situatie

Ik ontvang graag een prijsindicatie voor een Markiezen

Na ontvangst van de aanvraag gaat een adviseur ermee aan de slag. Naast de prijs voor het aangevraagde product kunnen één of twee mogelijke alternatieven worden getoond. Wij streven ernaar jouw aanvraag binnen één werkdag te beantwoorden.

Maatvoering

Ingevoerde maten zijn indicatief.

Bijzonderheden of speciale wensen
Foto's

Stuur optioneel één of meerdere foto's van de situatie mee. Deze helpen ons een betere prijsindicatie te geven. (maximaal 9 MB in totaal)

Selecteren
De foto's zijn in totaal meer dan 9 MB, verwijder één of meerdere foto's.
Jouw gegevens

Verschillende vormen markiezen

Markiezen maken is tot op de dag van vandaag een echte ambacht. Al onze markiezen worden volledig met de hand op maat gemaakt. Hierbij zijn diverse uitvoeringen mogelijk. Hieronder een aantal veel voorkomende modellen.

Bedrukte markiezen en baldakijn markies

Petmodel

Een petmodel is een markies met een hogere doorkijk/doorloop. Ideaal voor gebruik boven een deur of een raam waarbij het zicht naar buiten of naar binnen, bijvoorbeeld bij een etalage, belangrijk is.

Boutiquemarkies

Een boutiquemarkies is een vaste markies. Oftewel, een markies die niet kan worden ingeklapt. Dit type markies wordt veelal gebruikt bij winkelpanden of horeca omdat de markies niet alleen als zonwering dient. De markies geeft het pand namelijk een duidelijke herkenbare uitstraling. 

De boutiquemarkies is leverbaar in verschillende vormen. Van traditioneel tot rond of juist met strakke hoeken.

Horeca markies

Baldakijn markies

De baldakijn is een zeer lange markies die vaak wordt gebruikt boven de entree van een restaurant of hotel. De baldakijn markies is ook een vaste markies met een zeer sterk frame. Doordat de markies bezoekers beschermt tegen zon, wind en regen zorgt het voor een prettig welkom. 

Horecamarkies / uitzetmarkies

De kans dat je al eens onder een horecamarkies van Ambiance hebt gezeten is vrij groot. Want deze grote markiezen zijn één van onze specialiteiten en sieren daarom de gevels van tal van cafés, restaurants en hotels in Nederland. Uiteraard vaak voorzien van terrasheaters en bedrukking van bedrijfsnaam. 

Onderscheidende kwaliteit

Kies je voor een markies van Ambiance, dan kies je voor kwaliteit. Sommige verschillen zie je met het blote oog, andere zijn minder zichtbaar. Wij zetten hier op een rij waarom je voor een markies van Ambiance kiest. Een markies die er niet alleen beter uitziet, maar zeker ook langer meegaat.

Binnenwerk houten markies, wit frame met doek met streeppatroon

Oog voor detail

De vorm van de volant wordt afgestemd om het streeppatroon van het doek. Hierbij zorgen we ervoor dat het donkere deel van het doek altijd maximaal in de schulp van de volant zit. Hierdoor valt vervuiling op termijn minder op. 

kleuren biesband Ambiance markies

Kleuren

Voor de afwerking van de volant is keuze uit maar liefst 30 soorten biesband. Het biesband wordt afgestikt met een zeer fijne stiksteek en een garen dat is afgestemd op de kleur van het doek.

De kunststof afwerkband op de slagen van de markies is beschikbaar in 19 kleuren. Het kunststof is geselecteerd op jarenlang buitengebruik. Ook bij continue blootstelling aan diverse weersinvloeden behoudt het kunststof soepelheid. 

Zelfs op de kleinste details wordt gelet! Zo wordt voor het stikken van de biesband aan de volant en het stikken van de doeken altijd gekozen voor een bijpassende kleur garen. De biesband wordt gestikt met een zeer fijne stiksteek. 

De hoge kwaliteitseisen vind je terug in ieder detail. Zo wordt voor onze koordgeleiders, katrollen, ophangbeugels etc. uitsluitend gebruik gemaakt van gepoedercoat aluminium. De kleur van de materialen wordt afgestemd op de RAL-kleur van de markies. 

Ambiance markies zijaanzicht, licht doek.

Minimaal 5 slagen

De markies dankt zijn karakteristieke uitstraling voor een groot deel aan de ronde vorm. De Ambiance markies bestaat uit minimaal 5 slagen. Boven de 140 uitval komt er een 6e slag bij. Hierdoor hebben de markiezen altijd een perfecte ronde vorm. 

Somfy motor voor elektrische markies

Elektrisch bedienbare markies

Ook de klassieke markies is te voorzien van moderne opties. De hoogwaardige Somfy motor maakt het mogelijk de markies te bedienen met een afstandbediening, smartphone of op basis van tijd of weersomstandigheden. 

De motorbuis (50mm) wordt standaard voorzien in de RAL-kleur van de omkasting en gemonteerd in aluminium delen. Tevens worden onze elektrische markiezen voorzien van een afwerklat. 

Jij kiest voor kwaliteit met een lange levensduur. Wij geven een top-garantie van 5 jaar.
Speciaal voor jouw buitensituatie op maat gemaakt.
Kies uit vele RAL kleuren voor het frame en omkasting en uit een rijke doekcollectie.
Advies, opmeten, maken, monteren en opruimen. Wij regelen alles voor je!
Maak een keuze uit het ruime aanbod accessoires en opties.
Ook leverbaar met waterdicht doek.
Enthousiaste vakmensen met kennis van energiebesparing.

Het grote genieten begint bij Ambiance Goes!

Al sinds 1997 geven wij in Goes en omstreken advies op het gebied van zonwering. Met een team van 16 vakmensen delen we graag onze kennis, expertise en ervaring. Ambiance Zonwering Goes is dé plek voor terrasoverkappingen en serrebouw. Vanuit onze inspirerende showroom bedienen wij klanten in de gehele regio Goes, Borsele, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Tholen, Veere en Vlissingen.

Wij zijn de grootste specialist in zonwering met een mooi assortiment van zonneschermen, textieldaken, pvc vouwdaken, lamellendaken, serrezonwering, uitvalschermen screens, rolluiken, markiezen, terrasoverkappingen, buitenjaloezieën en garagedeuren. Maar ook voor raamdecoratie ben je bij ons op het juiste adres! Je hebt keuze uit bijvoorbeeld plisségordijnen, Duette Shades, rolgordijnen, houten of aluminium jaloezieën, Silhoutte Shades van Luxaflex, paneelgordijnen, shutters en horren.

Met trots hebben wij ook het label Smart Solar Shading advisor aan onze vestiging toe mogen toevoegen. Wij geven advies over de aanschaf van de juiste zonwering. Zo komen we samen tot de perfecte combinatie voor jouw woning. We willen laten zien dat zonwering je huis duurzamer, energiezuiniger en comfortabeler kan maken. Kom eens langs in onze showroom, ons team staat graag voor je klaar!

Maak een afspraak