Top 5 energiebesparende producten van Ambiance

Met de huidige energieprijzen loont het om goed te kijken waar je energie kan besparen. Wist je dat ramen de slechtste geïsoleerde delen van de ‘schil’ van je woning zijn. Leg maar eens je hand in de winter tegen het glas, dan voel je hoe koud het is. Of het nu dubbel, trippel of HR++ beglazing is. Zo komt toch veel kou binnen in je woning.

En ben je benieuwd hoe zonwering jou helpt energie te besparen? Lees er hier meer over.

Warmteverlies zonder zonwering
Energie Prestatie Indicator met screen en duette

Rolluiken

Met een rolluik sluit je de volledige ruimte voor het glas af. Dit zorgt voor een extra stilstaande luchtlaag. Voor het beste resultaat ga je voor een ruimte van ca. 7 centimeter tussen het rolluik en het glas.

Screens

Screens staan bekend als een typisch zonwering product. Maar net als rolluiken zorgen zij voor een stilstaande luchtlaag die extra isolatie biedt. Veel mensen denken dat het schuim in de lamellen van rolluiken ervoor zorgt dat deze zo goed isoleren, maar dat schuim beidt echter enkel stevigheid en geluidisolatie. Het aluminium van de lamellen en geleiders zorgt voor koudebruggen (thermische bruggen). Daardoor is het verschil in isolatiewaarde tussen rolluiken en screens een stuk kleiner dan je denkt!

Verosol binnenzonwering

De stoffen van Verosol zijn aan de achterkant voorzien van een reflecterende aluminium coating. Deze coating zorgt niet alleen voor reflectie van zonlicht waardoor je in de zomer je huis koel houdt. In de winter zorgt deze coating voor extra lage emissie, ofwel de afgifte van warmte richting het raam. Zo vormen de producten van Verosol een extra stevige barrière tussen binnen en buiten.

Detail Verosol VeroCell

Luxaflex Duette® Architella® Shades

Met een Duette®, Dupli of Verocel gordijn heb je twee lagen stof met daartussen nog een extra stilstaande luchtlaag. Daarmee is een Duette een zeer goede keuze als je energie wil besparen. De Architelle® collectie van Luxaflex gaat met nog een extra laag stof, die aan beide kanten een extra isolatieschil creëert, nóg een stap verder.

Luxaflex Duette Shades wit, honingraat, detail
Standaard Duette® Shade
Luxaflex Duette Shades paars, honingraat, detail, verduisterend
Duette® Architella® Shades

Somfy TaHoma switch

Last but not least; de Somfy TaHoma switch stuurt je zonwering en raambekleding aan, ook als jij niet thuis bent. Stel éénmalig de gewenste stand op het moment van de dag in en je hebt er geen omkijken meer naar. De TaHoma switch zorgt dat je profiteert van de warmte van de zon, of juist extra isoleert.

Somfy TaHoma® switch
De TaHoma switch heeft twee scenario buttons
Daarnaast stel je eenvoudig scenario's in via de app

Wil je meer weten over energie besparen met zonwering? Vraag het een van onze Smart Solar Shading Adviseurs. Zij weten hoe je met de juiste zonwering, raambekleding, bediening en kleurkeuze maximaal energie bespaart!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die zonwering jouw woning het hele jaar door kan bieden? Bekijk onze moodboards op Pinterest en doe inspiratie op voor je eigen interieur. Heb je behoefte aan vrijblijvend advies van onze eigen Ambiance adviseurs? Kom dan langs in een van onze showrooms!

 

Interieur moodboard, zonwering, trends 2023, Ambiance Pinterest
Geplaatst op 15 november 2022