Tuin of dakterras regenproof maken?

Luxaflex Outdoor zonnescherm, knikarmscherm Nova Shade, grijs doek, grijs frame

Gemiddeld valt er in Nederland 847 millimeter regen per jaar. De meeste regen valt in de herfst. Toch willen steeds meer mensen ook in deze periode blijven genieten van hun tuin of dakterras. Maar dan wel lekker droog en comfortabel. Wist je dat een zonnescherm of textieldak beschermt tegen regen en de warmte vasthoudt? In dit blog vertellen we je er alles over.

Het zonnescherm met waterdicht doek

Een zonnescherm met een waterdichtdoek zorgt niet alleen voor schaduw op je dakterras of in je tuin, maar ook dat je droog buiten kunt blijven zitten. Ideaal als je nog net even wat langer wil genieten van je terras of balkon. Bij Ambiance zijn er verschillende soorten en maten zonneschermen. Tevens kun je kiezen uit 205 cassettekleuren en een uitgebreide doekcollectie. Uiteraard wordt er volledig rekening gehouden met jouw wensen. Het is zelfs mogelijk om een zonnescherm aan een uitbouw te monteren. In dat geval maken we gebruik van verlengde kapsteunen. Deze steunen zorgen dat de kracht over meer punten en een groter deel van de muur wordt verdeeld. De verlengde steunen kunnen worden geleverd in dezelfde of een afwijkende kleur als het zonnescherm.

Dé ideale zonwering voor het dakterras

Een textieldak wordt ook wel Pergola zonwering genoemd en gaat verder waar een zonnescherm stopt. Terraszonwering heeft al snel een oppervlakte van 15m2. De wind oefent veel kracht uit op zo’n groot doek. Omdat een textieldak ook aan de voorzijde is bevestigd op een palenconstructie, is hij ook geschikt voor dakterrassen.

Door zijn waterafstotende coating kan een textieldak prima tegen een buitje. Wil je echt gaan voor een maximale regenwering, kies dan voor een waterdicht doek. Er zijn vele mogelijkheden om een textieldak te plaatsen. Denk hierbij aan montage op staanders of een bevestiging aan een bestaande constructie zoals de muur van de garage, schutting of afscheiding van het balkon. Maar ook een prachtig vrijstaand plekje achter in de tuin op een aluminium constructie of een in het oog springend ontwerp van een tuinarchitect is mogelijk.

Heb je een groot terras? Kies dan voor de Ambiance Comfort-Line zip. Het doek beschikt over een slank profiel en een schroefloos uiterlijk. De Comfort Line zip+ is een textieldak met een aantal mooie accessoires. In de horizontale balk kan optioneel een uitrolbare volant, sfeervolle LED-verlichting of een combinatie van beide worden toegevoegd. Hou je meer van een houtlook? Kies dan voor de Ambiance Comfort-Line Wood zip. Dankzij de hardhouten constructie past dit textieldak perfect in een natuurlijke omgeving. Volop opties dus!

Ambiance pergola overkapping, textieldak Comfort-Line+ zip, grijs aluminium constructie, grijs gestreept doek
Ambiance Comfort Line zip+
Ambiance pergola overkapping, textieldak Comfort-Line WOOD zip, houten constructie, beige doek
Ambiance Comfort-Line Wood zip

Herfstwind

Net de deur uit en vergeten om je zonnescherm of textieldak in te sturen? Geen nood! De Eolis 3D Wirefree IO (terrasscherm) of de Eolis Wirefree IO (textieldak) windbeveiliging stuurt d.m.v. een signaal jouw terrasscherm of textieldak naar de gesloten stand. Hiermee wordt schade aan jouw zonwering voorkomen. De windbeveiliging is makkelijk te plaatsen aan de voorlijst van je terrasscherm of aan de gevel. De Wirefree sensor is er in twee varianten: wit en antraciet. Beide opties werken op batterijen en zijn draadloos te plaatsen.

Klaar voor de toekomst

Alle buitenzonwering is voorzien van Somfy io motoren. Deze zijn bedienbaar via een afstandsbediening. Heel fijn is dat de motoren SmartHome ready zijn. Ze zijn door de toevoeging van een TaHoma switch bedienbaar via een app op je smartphone of tablet, automatisch bedienbaar o.b.v. een tijdschema en compatibel met o.a. Google Home, Apple Homekit en Alexa. Ideaal voor de gadget liefhebber!

Somfy Eolis, windbeveiliging, bediening, wireless, smart home
Somfy Elios Wirefree io
Somfy TaHoma® switch
Somfy TaHoma switch

Meer weten?

Ben jij klaar om je tuin of dakterras regenproof te maken? Kom langs in een van onze showrooms en vraag naar de mogelijkheden bij een van onze adviseurs. We helpen je graag de juiste keuze te maken, zodat je ook in de herfst en winter droog en comfortabel van je balkon of terras kunt genieten!

Maak een afspraak