Zo houd je de serre de hele zomer koel

Ambiance Palazzo ONE terrasoverkapping, tuinkamer, wit aluminium constructie, glazen schuifwanden

Met een serre voel je je als een koning te rijk. Afgeschermd door glas kun je urenlang genieten van de voorjaarszon. Er ontstaat een lichte ruimte met een open woongevoel, aansluitend aan je woning. Als de zon er de hele dag op staat te branden kan het er wel bloedheet worden. Bij Ambiance hebben we serrezonwering ontwikkeld. Zo kun jij zelfs tijdens de warmste dagen van het jaar lekker beschut in een koele ruimte vertoeven.

Keep it cool

Dankzij een serre of overkapping kun je vanaf vroeg in het voorjaar tot ver in de herfst genieten van het buitenleven. In de volle zomerzon lopen de temperaturen al snel flink op onder een glazen dak. Serrezonwering biedt dan de uitkomst. Met een simpele handeling creëer je eenvoudig schaduw op je terras of in je serre. Eén druk op de knop en de schaduw verschijnt automatisch. De zonweringen van Ambiance kunnen oneindig gekoppeld worden en daarom is geen dak te breed!

Serrezonwering is ook uitermate geschikt voor een lichtstraat (aluminium constructie op het dak met glas erin waardoor meer daglicht door het dak naar binnenkomt). Op zonnige dagen zorgt een lichtstraat voor snellere opwarming in je huis. Het is mogelijk om zowel boven als onder de lichtstraat zonwering te plaatsen, net wat je zelf fijn en mooi vindt.

Markilux serrezonwering MX779, onderliggende serrezonwering, oranje doek, ronde kast
Glazen schuifwanden, terrasoverkapping, tuinkamer

Chic en passend

Er zijn 2 types serrezonwering: onderliggend en bovenliggend. Het woord zegt het al: onderliggend wordt onder het glas gemonteerd en bovenliggend word boven het glas gemonteerd. Onderliggend heeft als voordeel dat je doek langer mooi blijft, je zult er geen vogelpoep of andere verontreiniging op krijgen. Om de warmte maximaal te weren kies je het beste voor een bovenliggende serrezonwering. Doordat de zonnestralen (lees warmte) niet binnenkomen zorgt deze zonwering voor een comfortabele temperatuur, ook in de zomer.

Gebruik je serre dag in dag uit

De serrezonwering die Ambiance aanbiedt zorgt voor een aangename schaduwplek op je terras of in je serre. Onze vakspecialisten denken mee over de best passende oplossing die technisch mogelijk is. Voor nagenoeg elke situatie en dakconstructie is wel een passende zonwering te vinden. Het is een verrijking van je wooncomfort en daarmee zéker de investering waard! Dag in dag uit kun je gebruik maken van je serre of terras en het verlengstuk van je woning optimaal benutten.

Geplaatst op 11 augustus 2020