De ideale raamdecoratie voor een draaikiepraam

Grote kans dat jij thuis ook draaikiepramen hebt; een raam dat om twee assen kan draaien. Dat houdt in dat je het raam zowel verticaal, zoals een normaal raam, als horizontaal, zoals een val raam, kunt openen. Het voordeel van dit type raam is dat deze ook aan de buitenkant eenvoudig te reinigen zijn, maar het kan lastig zijn om hiervoor de juiste draaikiepraam raambekleding te vinden. Daarom geven we je in graag tips over stijlvolle raamdecoratie die speciaal voor een draaikiepraam ontworpen is.

Het fijne aan een draaikiepraam is dat deze halfgeopend kan worden, zodat er een constante frisse luchtstroom mogelijk is. Door deze kiepstand is echter niet alle traditionele raambekleding geschikt. Zo hebben wij drie producten die geschikt zijn voor dit soort ramen:

  1. Energiebesparende Duette® Shades
  2. Decoratieve Plisse® Shades en
  3. De design klassieker horizontale jaloezieën.

Energiebesparende Duette® Shades

Onze energiebesparende Duette® Shades zijn een ideale oplossing voor raamdecoratie draaikiepraam. Door de unieke honingraatstructuur heeft dit type raambekleding een isolerende werking; zo wordt je woning in de zomer lekker koel gehouden en in de winter juist aangenaam warm.

Decoratieve Plissé Shades

Voor een decoratieve oplossing kies bijvoorbeeld voor onze slim vormgegeven Plissé Shades. Deze zijn ontworpen om perfect te passen in het kozijn van draaikiepramen. Ook fijn; de decoratieve Plissé Shade is verkrijgbaar in opvallende dessins, zoals aquarelachtige bloempatronen en geometrische zigzaglijnen. Door de combinatie van een transparante stof die het licht filtert en een stof die de kamer verduistert, kun je de lichtinval flexibel regelen!

Niet boren, niet schroeven

Daarnaast zijn zowel Plissé Shades als Duette® Shades ook eenvoudig te monteren in draaikiepramen met het innovatieve montagesysteem TruFit™. Dit systeem kleeft namelijk aan het glas, waardoor je deze raambekleding zonder boren of schroeven kunt plaatsen. Slim, strak én elegant! Ook handig: FrameFix™, een magnetisch frame dat naadloos op het kozijn wordt geplaatst. Het systeem is geschikt voor zowel kunststof als aluminium raamkozijnen en ook heel handig voor een draai-kiepraam. Het magnetische frame sluit nauw op het venster aan, waardoor de lichtkier zo klein mogelijk is. Tip: als het tijd is om de ramen schoon te maken, kun je het frame makkelijk verwijderen.

Designklassieker horizontale jaloezieën

Wist je dat onze horizontale jaloezieën ook zeer geschikt zijn voor raamdecoratie draaikiepraam? Ook deze raambekleding kan namelijk door middel van het TruFit™ systeem naadloos in het raamkozijn worden geïntegreerd. Met zijgeleiders wordt de jaloezie nauwkeurig in positie gehouden wanneer het raam schuin is geopend, handig hè! Daarnaast is bij onze horizontale jaloezieën sinds kort ook de collectie ‘Pure Sense” leverbaar, met een zijdezachte coating op de lamel, waardoor deze een warme uitstraling krijgt. Bijkomend voordeel is dat de jaloezieën hierdoor minder stof vasthouden en dat scheelt natuurlijk schoonmaakwerk.

Perfecte balans

Tot slot is het goed om te weten dat deze drie typen raambekleding allen met Top-Down/Bottom-Up-functie beschikbaar zijn. Hiermee open en sluit je horizontale jaloezieën, Duette® of Plissé Shades gemakkelijk vanaf de boven-, of onderkant of ergens daar tussenin. Zo creëer je in een handomdraai de perfecte balans tussen privacy, licht en je uitzicht.

Geplaatst op 18 november 2020