Klaar voor de lente met deze prachtige pastelkleuren

Luxaflex plisségordijn, Plissé Shades, bruin, slaapkamer

De zon breekt steeds vaker door, de krokussen staan in bloei en de vogels beginnen te fluiten. De lente gaat nu echt beginnen! Tijd om je huis een flinke opfrisbeurt te geven, winterse items op zolder te zetten en pastelkleurige accenten te introduceren. Steek de handen uit de mouwen en maak je interieur helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

Een palet van lentekleuren

Lila, zachtroze, zonnig geel en fris groen; van pastelkleuren krijgen we nooit genoeg. Als je een lentegevoel in huis wilt halen, dan is het natuurlijk voor de hand liggend om deze kleuren te kiezen. Maar waar begin je? Je bereikt al veel met kleine accessoires, zoals kussens in zachte pastellen. Of denk aan romantische veldboeketten in stijlvolle keramische vazen. Combineer verschillende hoogtes voor een speels effect

Wie het iets groter wil aanpakken, kun je overwegen om raambekleding in een verrassende pastelkleur op te hangen. In elke kamer brengt dit weer een ander effect teweeg. Zo creëren zachtgroene Plissé Shades in de slaapkamer een kalme sfeer, terwijl je een minimalistische keuken opwarmt door geel gekleurde houten jaloezieën te kiezen.

Wil je je interieur écht lente-proof maken? Dan geef je de slaap- of woonkamer een likje verf. Flexa’s trendkleur van het jaar Tranquil Dawn is een prachtige lentekleur, die zich het beste laat omschrijven als een lichte groengrijze tint. De kleur is geïnspireerd op de ochtendlucht en past daarmee perfect in een lentefris interieur!

De grote lenteschoonmaak

De start van de lente is natuurlijk hét moment om een grote schoonmaak te houden. In plaats van het standaard rondje stofzuigen en soppen, kun je denken aan het opruimen van kasten en het schoonmaken van meubels. Vergeet daarbij de raambekleding niet; hier kan zich gedurende het jaar veel stof en viezigheid op verzamelen. Door je raambekleding regelmatig schoon te maken, blijven de producten langer mooi.

De grote lenteschoonmaak in de tuin

Als je lekker aan het werk bent in de tuin kijk dan ook eens naar je zonwering!

Misschien blijkt bij de schoonmaakbeurt dat bijvoorbeeld het zonneschermdoek kapot is. Dat is heel vervelend, maar niet onoverkomelijk. Je hoeft niet altijd meteen op zoek te gaan naar een hele nieuwe zonwering. Je kunt ook bijvoorbeeld alleen het zonweringdoek vervangen. Dit is bij vrijwel elk zonnescherm mogelijk. Wij bieden ook hierin een keuze uit prachtige dessin en uni kleuren.

Maak een afspraak

Geplaatst op 24 maart 2020