Ambiance heeft het: raamdecoratie voor schuine, ronde en afwijkende ramen

Heb je een huis met bijzondere ramen? Dan wil je natuurlijk ook genieten van de privacy en sfeer die raamdecoratie biedt. Maar hoe vind je de juiste raamdecoratie voor schuine, ronde of afwijkende ramen? Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je ramen stijlvol te bekleden. Bij Ambiance hebben we voor elke raamvorm een passende oplossing. Het zijn vormen om te vieren, niet om te verbergen. Of het nu gaat om een dakraam, een erker, een boograam of een cirkelvormig raam. In deze blog zie je 3 voorbeelden van raamdecoratie voor speciale ramen en als bonus 2 zonweringsopties.

Welke soorten raamdecoratie zijn geschikt voor schuine ramen?

Wanneer je op zoek bent naar raamdecoratie voor een driehoekig raam, zijn shutters een uitstekende keuze. De luiken met verstelbare lamellen zijn op maat verkrijgbaar voor iedere raamvorm. Ze geven je interieur een luxe en landelijke sfeer. Je klapt ze eenvoudig open en dicht of kantelt de lamellen om naar wens de lichtinval en het privacygehalte te regelen als trapezium raambekleding.

  1. Shutters bedekken het hele raam en sluiten perfect aan op de hoeken en punten.
  2. Ga voor een moderne look met een plisségordijn. Plissés zitten dicht tegen het raam aan en zijn ook geschikt voor een schuin raam. Specifiek de honinggraat plissés, ook wel Duettes® genoemd, werken isolerend. Hierdoor houden ze je huis koeler in de zomer en warmer in de winter. Met verschillende kleuren en transparanties is er altijd wel een optie die bij jou past. Nog een voordeel: het verbetert akoestiek in huis, waardoor je minder echo ervaart.
  3. Jaloezieën met horizontale en verticale lamellen zijn beide geschikt voor schuine ramen. De op maat gemaakte jaloezie monteren we met speciale bevestigingen aan of net boven het raam. Je kunt kiezen voor horizontale jaloezieën die parallel lopen met het raam of verticale jaloezieën op een schuine rails.

Met buitenjaloezieën als zonwering creëer je op een soortgelijke wijze een mooie overgang op de gevel bij een driehoekige raam.

Ambiance Duette Shades beige, rond raam, speciale raamvormen

Ronde ramen

Ronde ramen zijn een echte blikvanger in je huis. Ze geven je interieur een speelse en romantische touch. Maar hoe kleed je ze aan? Ook voor ronde ramen zijn er verschillende opties om uit te kiezen.

Shutters zijn niet alleen geschikt voor schuine ramen, maar ook voor cirkelvormige ramen, toogramen en ramen met meerdere hoeken. Je kunt de shutters in één geheel openen of sluiten, of de lamellen apart kantelen. Zo creëer je een sfeervol en gezellig effect.

Aan de andere kant van de muur, kun je gaan voor een markies. Markiezen passen als zonwering geweldig goed bij cirkelvormige en boogvormige ramen. Ze geven je huis een klassieke en authentieke uitstraling terwijl ze de zon van alle kanten tegenhouden. Je kunt nog alle kanten op met de doekkeuze en de afwerking van de volant.

Luxaflex Shutters, wit, uniek raam, rond raam

Bedienen raamdecoratie

We horen je denken: oké, maar hoe bedien ik deze raamdecoratie? Hoe kom ik bijvoorbeeld bij de shutters of plisségordijnen die hoog in het raam of in de nok van de zolder zitten? Geen zorgen, daar hebben we ook een oplossing voor. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende manieren om je raamdecoratie te bedienen, zoals:

  • Elektrische raamdecoratie. Dit is de meest gebruiksvriendelijke optie en de standaard bij Ambiance. Je opent, sluit of kantelt raamdecoratie en zonwering met één druk op de knop. Naast een afstandsbediening kun je ze ook via een app op je smartphone of tablet bedienen. Zelfs op grote afstand.
  • Handmatig met een bedieningsstok is dé oplossing voor raamdecoratie die (te) hoog of moeilijk bereikbaar is.
  • Handmatig via een koord aan de zijkant is de traditionele manier om je raamdecoratie te bedienen. Gebruik het om de jaloezieën, plisségordijnen of andere raamdecoratie te openen of sluiten.

De vakspecialisten bij jouw dichtstbijzijnde Ambiance-vestiging weten precies wat mogelijk is. Tijdens de inmeetafspraak lopen ze alle opties met je door. Bij de montage verzorgen ze keer op keer een luxe afwerking.

Ieder project is uniek bij Ambiance

Zo zie je maar, er is altijd een passende oplossing voor jouw bijzondere ramen. Wil je meteen het totaalplaatje compleet hebben? Maak het dan af met horren en zonwering op maat. Bij Ambiance maken we alle producten op maat voor jouw situatie. Dat is onze zekerheid. We geven je graag een passend advies in de showroom, en meten jouw bijzondere ramen zorgvuldig op. Laat je verassen door ons ruime assortiment!

Maak een afspraak

Geplaatst op 25 oktober 2023