Gordijnen als raamdecoratie: een eenvoudige oplossing voor energiebesparing bij jou thuis

Gordijnen hebben een isolerende werking omdat ze een extra laag vormen tussen het raam en de kamer. Wanneer je gordijnen in combinatie met andere raamdecoratie gebruikt, kan dit zeker helpen bij de besparing van je energiekosten. Gesloten gordijnen zijn in de winter namelijk een goede barrière tegen warmteverlies. In de zomer zorgen gordijnen er juist voor dat er minder warmte je huis binnenkomt. Om nu elke dag met de gordijnen dicht te zitten is niet de perfecte oplossing. Daglicht is immers ontzettend goed voor een mens! Door binnen je huis te werken met meerdere lagen raambekleding kan je spelen met licht en privacy. Wanneer je besluit om je gordijnen toch dicht te laten, bespaar je nog meer energie.

Goodbye airco, hello energiebesparing

Het gebruik van verduisteringsgordijnen, jaloezieën of luiken kan helpen bij het blokkeren van direct zonlicht en dit vermindert de hoeveelheid warmte die door de ramen naar binnenkomt. Hierdoor heb je minder snel de neiging om tijdens de warme zomerdagen de airconditioning aan te zetten. De gordijnen van Verosol zijn niet alleen sfeervol, maar ook zeer functioneel. Dankzij de flinterdunne gepatenteerde aluminium coating aan de achterzijde van de gordijnen, ontstaat een isolerende werking. Bij al onze gordijnen kan je kiezen voor verschillende decoratieve opties. Zo passen jouw nieuwe gordijnen perfect bij jouw woonstijl!

Maak jouw huis lichter, zonder extra energiekosten

Het gebruik van semi-transparante gordijnen kan helpen bij het maximaliseren van natuurlijk licht in je huis en dit vermindert het gebruik van kunstmatige verlichting overdag! Deze gordijnen laten het licht deels door en zorgen alsnog voor privacy. Daarnaast is het ook een sfeervolle toevoeging aan je huis. Wanneer je geen fan bent van semi-transparante gordijnen, kan je ook overwegen om donkere gordijnen te vervangen door gordijnen met lichte en heldere kleuren.

Gordijnen en andere raamdecoratie is multifunctioneel

Al met al kunnen gordijnen en andere raamdecoraties een nuttige aanvulling zijn voor een energiezuinig huis. Kies altijd voor raamdecoratie die past bij jouw eigen specifieke behoeften en woonwensen. Zo hebben we ook paneelgordijnen, rolgordijnen en vouwgordijnen in ons uitgebreide assortiment. Onze specialisten staan altijd voor je klaar om je te voorzien van advies. Samen zorgen we ervoor dat we de juiste raamdecoratie vinden voor de gewenste lichtdoorval en privacy bij jou thuis.

Hoe bespaar je energie met de buitenkant van je woning?

Om zowel in de zomer als in de winter zoveel mogelijk energie te besparen, is het belangrijk om je raambekleding en buitenzonwering op elkaar af te stemmen. Zo zorg je er zowel binnen- als buitenhuis voor een isolerende laag. Met de toevoeging van slimme bediening zorg je ervoor dat alle producten in de ideale stand staan, ook wanneer je zelf niet thuis bent. Voor meer tips over energiebesparing lees je bijvoorbeeld onze blog: ‘Woning aankleden met zonwering en raamdecoratie voor energiebesparing’.

Laat je inspireren

Met het gebruik van alleen gordijnen, of in combinatie met andere raamdecoratie is er veel mogelijk om energie te besparen. Laat je inspireren door een van onze Pinterest moodboards. Voor elke interieursmaak hebben we een kleur, dessin en materiaal beschikbaar. Ben je opzoek naar advies? Neem contact met ons op of kom langs in een van onze showrooms.

Maak een afspraak

Interieur moodboard, zonwering, trends 2023, Ambiance Pinterest
Geplaatst op 23 februari 2023