Dé beste zonwering en raamdecoratie voor op zolder

De zolderkamer. Thuiskantoor, hobbyruimte of slaapkamer, je kan er alle kanten mee op en de kans is groot dat je er enkele uren per week doorbrengt. Vanuit onze showrooms in heel Nederland helpen we je graag de juiste zonwering en raamdecoratie uit te kiezen voor jouw zolder.

Vergeet de zolder niet!

Warmte stijgt op. Het is daarom extra belangrijk dat je de zolder meeneemt bij de aanschaf van raamdecoratie en zonwering. Zeker met schuine daken, valt de zon direct binnen waardoor de ruimte nog sneller opwarmt. Kan het raam open? Met horren laat je muggen en andere insecten buiten terwijl je de ruimte ventileert.

Welke zonwering en raambekleding past bij jouw zolder?

Waar jij de zolder ook voor gebruikt, het is altijd slim om het hoofd koel te houden. Veruit de beste keus voor warmtewering op zolder is een rolluik. Het sluit je raam compleet af en heeft een hoge isolatiewaarde. Ideaal!

Bye bye hete zomernachten en koude winterdagen

Met de ingebouwde elektronische bediening en het Smart Home systeem TaHoma® switch stel je eenvoudig routines en tijdsschema’s in. Een snikhete zolder is verleden tijd en daar heb je niet eens airco voor nodig. Zonwering met een zonsensor sluit automatisch wanneer de zon op de sensor schijnt. Wij gebruiken zo veel mogelijk recyclebare materialen, dat maakt het een extra duurzame keus!

In de winter zit je ook goed met een totaalpakket van Ambiance. Je vermindert koudeval en tocht met een windvaste zipscreen als zonwering en een honingraat plisségordijn als raamdecoratie. Deze combinatie is getest door Romazo (Energie Prestatie Indicator) en kan een temperatuurverschil van 5 graden kouder in de zomer en 5 graden warmer in de winter opleveren. Zo heb je het comfortabeler op zolder terwijl je ook nog eens stroom en gas bespaart. Ter indicatie, een raam zonder zonwering heeft energielabel G, een raam met zipscreen en honingraat heeft het hele jaar door het meest duurzame energielabel A.

Ambiance rolluik, grijze kast met solar, zonenergie, grijs aluminium lamellen, dakraam

Effectief verduisteren met een solar motor

Gebruik jij jouw zolder als slaapkamer? Dan heeft verduistering én warmtewering prioriteit. Met de buitenzonwering van Ambiance blokkeer je effectief UV-straling die jouw zolder opwarmt. Schuine daken vangen juist veel zonlicht, wat het plaatsen van een rolluik of screen met solar motor interessant maakt. De solar motor van Somfy heeft een eigen accu waardoor het volledig zelfvoorzienend functioneert, zonder aansluiting op het stroomnet.

Dakkapel opfleuren met raamdecoratie

Heb je liever meer natuurlijk licht op zolder? Wanneer je zonwering en raamdecoratie plaatst kun je zelf bepalen hoeveel licht er binnenkomt. Lichte raamdecoratie filtert zonnestralen waardoor er minder directe opwarming plaatsvindt en je toch goed kan concentreren. Met raambekleding op je dakraam heb je ook meer privacy. In onze ruime doekcollectie springt er altijd wel eentje uit die bij jouw stijl past, of dit nu minimalistisch is of geïnspireerd door kleurrijke dessins uit verre landen.

Ambiance plisségordijn, bruin, keuken
Luxaflex Rolgordijn, groen met patroon, dakraam, detail

Inspiratie en persoonlijk advies

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die zonwering jouw woning het hele jaar door kunnen bieden? Bekijk onze moodboards op Pinterest en doe inspiratie op voor je eigen interieur. 

Heb je behoefte aan vrijblijvend advies van onze eigen Ambiance adviseurs? Kom langs in een van onze showrooms! Neem dan foto’s van je gevel en/of raam mee om onze adviseurs een nog beter beeld te geven. Als je jouw keuze voor raamdecoratie en/of zonwering hebt gemaakt, komen we thuis bij jou alles inmeten en kijken we gelijk naar de montagemogelijkheden.

Maak een afspraak

Interieur moodboard, zonwering, trends 2023, Ambiance Pinterest