Maak je buitenzonwering schoon voordat het seizoen begint

Ambiance zonnescherm, knikarmscherm, grijs gestreept doek, RAL 9010 wit frame, somfy motor

Nu zijn de dagen nog kort en koud, maar over een tijdje gaat de zon weer stralen. Dat is hét moment waarop je direct plaats wil nemen op je terras om te genieten van de prille voorjaarszon. Wel zo handig als je dan ook echt meteen kunt gaan zitten. Kortom: zorg ervoor dat je zonwering en terras helemaal opgefrist zijn zodat je geen zonnestraal hoeft te missen. Wij geven je bruikbare tips.

Maak je zonwering schoon

Onze zonweringsdoeken zijn van uitstekende kwaliteit en daardoor voorzien van een speciale behandeling. Die zorgt ervoor dat je doek beschermd is tegen alle mogelijke soorten vuil: stof, groendeeltjes, plantensappen, insecten en vet. Ook voorkomt deze behandeling schimmelvorming. Om je zonwering in deze goede conditie te houden, adviseren wij om de vlek in het scherm te laten drogen en vervolgens met een borstel (met harde, natuurlijke haren) weg te vegen. Is dit niet voldoende om je scherm schoon te krijgen, gebruik dan Tex’Active clean, daarmee geef je een diepe reiniging aan je zonnescherm. Vermijd wel het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, groene zeep of een hogedrukspuit. Als je Tex’Active clean hebt gebruikt, is het de bedoeling dat je het scherm in de open lucht laat drogen voor het beste resultaat. Ook is het goed om te weten dat het doek daarna opnieuw moet worden behandeld om het weer waterdicht te maken.

In de loop van de tijd kan die oorspronkelijke behandeling minder effectief worden. Daarom raden wij aan regelmatig te reinigen en opnieuw te behandelen met Tex’Active Guard. Dit schoonmaakmiddel beschermt het doen tegen vlekken en andere verontreiniging. Het product is geschikt voor het doek van ligstoelen, kussens en zonwering. Het zorgt ervoor dat water en vet niet kunnen binnendringen. Dit geeft het doek een frisse uitstraling en brengt een nieuwe bescherming aan waarmee de levensduur van het doek wordt verlengd.

Ambiance zonnescherm, knikarmscherm Bergamo, cassette grijs, grijs/wit gestreept doek, somfy io
Houten markiezen, effe antraciet doek, rechte volant, wit zijbeschot

Reinigen screendoek

De meeste screendoeken zijn gemaakt van glasvezeldoeken. Mocht het doek vies worden is het eenvoudig te reinigen met een vochtige doek of een borsteltje waarmee je het vuil verwijdert.

Onderhoud het aluminium

Een groot deel van het oppervlak dat vies wordt bestaat uit aluminium. Het vuil op gladde lakken is eenvoudig te verwijderen met een vochtige doek. We zien tegenwoordig ook vaak dat structuurlakken gebruikt worden. Deze hebben een mooie matte uitstraling en zijn krasvast, maar er kan wel kalk of groene aanslag van regenwater op achterblijven. Een goed product om dit te verwijderen is Novatio. Naast een krachtige reiniging geeft dit ook de natuurlijke glans terug aan het aluminium. Zo geef je jouw screendoek een upgrade!

Pergola zonwering op palenconstructie, beige doek en aluminium in monumentgroen.
Ambiance uitvalscherm Arcos, cassette wit, grijs doek

Geef je buitenruimte een upgrade

Hè fijn, je zonweringsproduct is schoon. Nu is het handig om dan ook maar meteen je terras aan te pakken en het onkruid te wieden. Daarna kan het stijlen beginnen! Plaats gezellige nieuwe kussens op je loungebanken of zitjes bij je eettafel, breng de ruimte onder je overkapping tot leven met groene plantjes en gebruik bijpassende accessoires. Zorg voor sfeerverlichting en als je meer tijd hebt, plaats dan wat nieuwe kleurrijke tegels. Zo ben je écht helemaal klaar om meteen te gaan genieten!

Dit doen wij voor je

De focus ligt bij Ambiance op Het Grote Genieten. Zo is het onze bedoeling om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je zonwering of terrasoverkapping. Als je eenmaal een product in zonwering hebt aangeschaft, blijven wij zorgen voor een lach op je gezicht. We regelen jaarlijks het onderhoud van je zonweringsproduct én leveren een uitgebreide garantie. Zo blijf je jarenlang verzekerd en maak je optimaal gebruik van je aankoop!