Maak van je terras een thuis

Ambiance lamellendak, gevelmontage, terrasheater

Stel je dit eens voor: het is een warme zomerdag in augustus en je snakt naar verkoeling. De zon staat gloeiend aan de hemel waardoor het eigenlijk te warm is om je naar buiten te begeven. We blijven Nederlanders en willen toch graag genieten van de strakblauwe hemel in onze tuin. Wij van Ambiance bieden verschillende oplossingen waardoor je het beste van twee werelden – verkoeling en buitenlucht - in één krijgt.

Met een vouw- of textieldak overdek je een groot oppervlakte, waardoor het mogelijk is om met een groep familie of vrienden te lunchen zonder dat je rood aanloopt door de felle zon. Ben je op zoek naar een moderne oplossing met een open uitstraling? Dan is ons innovatieve lamellendak dé keuze voor jou!

Verleng je woning

Het leven verplaatst zich steeds meer naar buiten. Een terrasoverkapping is een gedeelte van je huis. De overkapping is geen losse aanbouw - maar een verlengstuk van je woning. Een woonkamer ziet er gezellig en sfeervol uit, dus waarom zou je dit voor een terras niet exact hetzelfde aanpakken? Om inspiratie op te doen hebben wij wat toffe trends voor je op een rij gezet.

Voel je thuis in je buitenruimte

Geef je terras een frisse look door middel van planten, mooie accessoires en authentieke tegels. Je kunt eindeloos combineren met patroontegels voor een Portugese look en feel in je tuin. Bijpassende neutrale meubels zorgen voor één geheel; op die manier kun je optimaal loungen en genieten. Door de ruimte onder je overkapping op deze manier aan te kleden, creëer je een prachtig geheel.

Patroontegels in de tuin - Bron: www.vtwonen.nl/verbouwen/zo-kies-je-tegels-voor-jouw-nieuw-aan-te-leggen-tuin/
Neutraal loungeterras - Bron: inspiratie.intratuin.nl/tuintrends-2018/

1001 mogelijkheden voor terrasoverkapping: op ieder potje past een deksel

Of moeten we zeggen: op ieder terras past een dakje? We nemen je mee in de verschillende opties waaruit je bij Ambiance kan kiezen. Een textieldak heeft het allemaal: de flexibiliteit van een zonnescherm in combinatie met de stevige constructie van een terrasoverkapping. Mocht de hitte opeens toeslaan in Nederland, dan kun je met een textieldak met een gerust gevoel van huis en toch je zonwering uitklappen om opwarming van je terras en woning tegen te gaan.

Een vouwdak kan tegen een Nederlands buitje. De vouwdaken van Ambiance zijn namelijk vervaardigd uit een volledig waterdicht PVC. Het vouwdak heeft een mediterrane uitstraling en kan zowel aan de gevel geplaatst worden als vrijstaand in de tuin. Een leuke tip: je kunt deze terrasuitbreiding zelfs insteken als tuinkamer, waardoor het echt onderdeel wordt van je huis. Je vouwt het dak gemakkelijk uit als je zonnestralen mee wilt pikken, maar rolt deze ook zó dicht als je verkoeling zoekt.

De meest luxueuze én moderne optie is een lamellendak. Kies voor een witte of antracietgrijze structuurlak en laat op deze manier de zonwering aansluiten bij je woning. Het lamellendak heeft niet alleen een moderne uitstraling maar zorgt voor goede zon- en warmtewering en voert water eenvoudig af via de onderliggende goten.

Ambiance Palazzo ONE terrasoverkapping, tuinkamer, wit aluminium constructie, glazen schuifwanden
Maak van je overkapping een tuinkamer met behulp van glazen wanden!
Ambiance Lamellendak, LED-verlichting in constructie
Schaduw, ventilatie of een waterdicht dak? Een lamellendak biedt het allemaal!

Vrijheid blijheid

Al onze overkapping zijn bovendien uit te breiden met schuifwanden, schuifframes of screens. Kortom: jij hebt alle vrijheid om jouw ideale buitenruimte te creëren. Zie jij jezelf al genieten deze zomer? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek bij een Ambiance dealer bij jou in de buurt!

Geplaatst op 26 augustus 2020

Auteur

Jacoliem Dekker-Bos

Jacoliem Dekker-Bos

Als eigenaresse van Ambiance Sunreflex (Hoevelaken) heeft Jacoliem jarenlang ervaring in het persoonlijk adviseren van klanten. Jacoliem heeft een passie voor het buitenleven, maar als Smart Solar Shading Advisor weet ze ook exact hoe je je huis koel houdt!