Vraag een adviesgesprek aan

Duurzaam duurt het langst

Met zonwering en raamdecoratie van Ambiance ga je voor een duurzame
investering in jouw woning. Je bespaart op energie én op het gebruik van grondstoffen.

CO2-reductie en energie besparen met zonwering en raamdecoratie: hoe werkt dat?

Een lange levensduur is al goed voor de wereld, maar met de producten van Ambiance investeer je ook op een andere duurzame manier in je woning. Je bespaart namelijk naast grondstoffen ook energie. In de zomer houd je met zonwering en raamdecoratie de hitte buiten, waardoor je huis tot wel negen graden koeler blijft. Een airco is dan meestal niet meer nodig.

In de winter houdt de juiste combinatie van zonwering en raamdecoratie warmte juist binnen en koude lucht buiten. Je verwarming hoeft dan minder hard te werken. Zo zorg je in elk seizoen voor een prettig binnenklimaat en draag je direct bij aan CO2-reductie.

Lees meer

Duurzame zonwering en extra lange garantie

Bij Ambiance doen we geen concessies in onze materialen. We verkopen uitsluitend producten van het beste aluminium en het stevigste doek. De voordelen van een lange levensduur zijn niet te onderschatten: er zijn minder grondstoffen nodig, de afvalberg is kleiner en het beperkt ook het transport. Het voordeel voor jou is dat je Ambiance-product jarenlang meegaat. 

Die zekerheid zie je terug in onze garantievoorwaarden. Voor zonwering en raamdecoratie geldt in de sector als standaard de garantie van de brancheorganisatie ROMAZO. De ROMAZO-garantie geldt voor twee jaar op buitenzonwering en één jaar op raamdecoratie. Ambiance gaat een stap verder: je krijgt maar liefst vijf jaar op buitenzonwering én raamdecoratie.

Langere levensduur, lagere kosten

Met goed onderhoud kun je ook vele jaren na de garantieperiode nog genieten van jouw Ambiance-product. Vooral bij buitenzonwering is onderhoud nodig, doordat weersomstandigheden, vogelpoep, insecten en bladeren een negatieve invloed op de werking hebben. Maak je zonwering daarom na het terrasseizoen schoon en voorkom dat vuil zich ophoopt in het doek of frame. Door je zonweringproduct op een juiste manier te onderhouden, help je mee aan een langere levensduur.

Lees meer

Repareren is vaak de beste keuze

Onder invloed van het weer is het doek na 10 tot 15 jaar toe aan vervanging. Het framewerk kent doorgaans een langere levensduur van zelfs 25 jaar of meer. In plaats van compleet nieuwe zonwering aan te schaffen, kun je bij Ambiance ook alleen het doek laten vervangen. Dat is goedkoper, je zonwering ziet er weer als nieuw uit en we realiseren samen een besparing op grondstoffen. Gaat er iets kapot aan het aluminium frame? Vaak kunnen we het onderdeel vervangen.

Hoe gaan we om met afvalstromen van restmaterialen?

We verzamelen het afval van aluminium en textiel gescheiden. Deze afvalstromen bieden we vervolgens aan bij bedrijven die dit verwerken in nieuwe, waardevolle producten. Zo gaat geen enkele grondstof verloren bij Ambiance   

Samenwerking met leveranciers

Samen met onze leveranciers kijken we voortdurend naar verdere verduurzaming van onze producten. Voorbeelden daarvan zijn doeken gemaakt van PET-flessen of vermindering van verpakkingsmaterialen. Op deze pagina houden we je op de hoogte van alle (nieuwe) initiatieven.

Kies je voor Ambiance, dan kies je voor zekerheid 

Met jouw keuze voor Ambiance, ben je verzekerd van een:

  Deskundig productadvies van een Ambiance vakspecialist
  Maatwerkproduct van topkwaliteit
  Complete meet- en montageservice
  Duurzaam advies voor warmtewering en energiebesparing door een Smart Solar Shading Advisor
 Topgarantie van vijf jaar op buitenzonwering en raamdecoratie 

Maak een afspraak

Vraag het gratis inspiratiemagazine aan

Download ons inspiratiemagazine vol met luxe zonwering en raamdecoratie opties voor jouw huis. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden en de trends van dit moment.

Het Grote Genieten begint bij Ambiance