Prijsindicatie aanvragen voor Ambiance Premium Houten Markies
Ingevoerde maten zijn indicatief.

Ambiance Premium Houten Markies

De houten markiezen van Ambiance worden op maat gemaakt met materialen die voldoen aan de hoogste standaarden. Van eerste klas foutloos Scandinavisch grenenhout tot afwerking met oog voor werkelijk ieder detail.

Maak kennis met de Ambiance Premium Houten Markies: op maat gemaakt van eersteklas materiaal.

Binnenwerk houten markies, wit frame met doek met streeppatroon 1 2 3 4
Gevingerlast hout
Gelamineerd en gevingerlast hout
1
Zelfsmerende scharnieren
2
Markies hout, zijaanzicht
Standaard is het frame opgebouwd uit 5 slagen. Boven de 140 cm uitval zijn dit standaard 6 slagen.
3
Alle onderdelen van koordgeleider tot stikgaren afgestemd op kleur
4

Bediening

De bediening is standaard met koordbediening.

Maximale afmetingen

Op maat gemaakt.

 

EPI

Energie Prestatie Indicator

Energie Prestatie Indicator

Bekijk de waarden per seizoen

Frame

30 kleuren biesband voor afwerking van de volant.
19 kleuren hoogwaardige kunststof afwerkband.

Vraag eenvoudig een prijsindicatie aan

Laat ons weten wat je wensen zijn voor de zonwering en welke afmetingen daarbij horen. Je ontvangt dan binnen enkele dagen een indicatieve offerte.

Frame van foutloos hout

Het houten frame van de Ambiance markies is gemaakt van eerste klas foutloos Scandinavisch grenenhout. Door langzame groei in een koud klimaat bevat het hout bijna geen noesten en is dus sterker. 

De kap en de zijschotten zijn uitgevoerd in meranti voorzien van KOMO en GIP certificaat. Het frame is optioneel ook uit te voeren in meranti.

Al het hout wordt geplamuurd en voorzien van twee lagen primer en één laag semigloss lak van Sigma. Zo is het hout jarenlang beschermd tegen weer en wind en kan het tegen een stootje.

Gevingerlast hout

Gelamineerd en gevingerlast

Voor onze markiezen maken we gebruik van gelamineerd hout. Hierbij wordt het hout opgebouwd uit verschillende delen waarbij de nerf een andere richting heeft. Dit beperkt werking van het hout tot het minimum en voorkomt dat het hout op termijn kan gaan kromtrekken. De houtdelen worden aan elkaar gemaakt met een oersterke vingerlasverbinding. 

Een bijkomend voordeel van de opbouw van hout is dat ook korte stukken gebruikt kunnen worden. Hierdoor hebben we praktisch geen verspilling. 

IJzersterke verbindingen

Het gelamineerde hout wordt rond gladgeschaafd en verbonden met een scharnier van gegalvaniseerde backflaps met een koperen pen. Deze materialen roesten/oxideren niet en zijn zelfsmerend. Hierdoor blijft de markies soepel en geluidsarm lopen. De halfhoutverbinding van alle slagen worden versterkt met verzinkte raamhoek. Ophangbeugels, katrollen, aluminium koordgeleiders en aluminium kikkers zijn standaard gepoedercoat. En de schroefogen zijn uitgevoerd in RVS. Door gebruik te maken van al deze hoogwaardige materialen kunnen wij een lange levensduur van uw markies garanderen.

Aluminium onderdelen in kleur

De hoge kwaliteitseisen vind je terug in ieder detail. Zo wordt voor onze koordgeleiders, katrollen, ophangbeugels etc. uitsluitend gebruik gemaakt van gepoedercoat aluminium. De kleur van de materialen wordt afgestemd op de RAL-kleur van de markies. 

Gegolfde volant close up

Oog voor detail

De vorm van de volant wordt afgestemd op het streeppatroon van het doek. Hierbij zorgen we ervoor dat het donkere deel van het doek altijd maximaal in de schulp van de volant zit. Hierdoor valt vervuiling op termijn minder op. 

Voor de afwerking van de volant is keuze uit maar liefst 30 soorten biesband. Het biesband wordt afgestikt met een zeer fijne stiksteek en een garen dat is afgestemd op de kleur van het doek.

Het kunststof afwerkband op de slagen van de markies is beschikbaar in 19 kleuren. Het kunststof is geselecteerd op jarenlang buitengebruik. Ook bij continue blootstelling aan diverse weersinvloeden behoudt het kunststof zijn soepelheid. 

30 kleuren biesband voor afwerking van de volant
19 kleuren hoogwaardige kunststof afwerkband
Een kleine greep uit onze kleuren garen

Elektrisch bedienbare markies

Ook de klassieke markies is te voorzien van moderne opties. De hoogwaardige Somfy motor maakt het mogelijk de markies te bedienen met een afstandbediening, smartphone of op basis van tijd of weersomstandigheden. 

De motorbuis (50mm) wordt standaard voorzien in de RAL-kleur van de omkasting en gemonteerd in aluminium delen. Tevens worden onze elektrische markiezen voorzien van een afwerklat. 

Vraag het gratis inspiratiemagazine aan

Download ons inspiratiemagazine vol met luxe zonwering en raamdecoratie opties voor jouw huis. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden en de trends van dit moment.

Het Grote Genieten begint bij Ambiance