Neem contact op met Ambiance

Markies

De markies weert de zon en is een sieraad voor ieder pand. Markiezen zijn er in diverse vormen en in praktische alle maten! 

De markies; stijlvol en functioneel

De markies is de oudste vorm van zonwering, maar is nog helemaal van deze tijd! De unieke constructie zorgt dat de markies goed bestand is tegen wind en ook de zon van opzij goed weert. 

Naast de traditionele houten markies kunt u ook kiezen voor onderhoudsvrij aluminium. Daarnaast is de markies ook elektrisch te bedienen. 

Voor een herkenbare uitstraling van uw (winkel)pand is het mogelijk de markies te voorzien van bedrukking van uw logo. Zelfs een volant met verlicht logo behoort tot te mogelijkheden! 

Hoogwaardige materialen 

Of u nu kiest voor een traditioneel houten frame of aluminium; onze markiezen worden vervaardigd uit de hoogste kwaliteit materialen. Zo zijn de houten markiezen van eersteklas foutloos Scandinavisch grenen en de kappen van meranti. De aluminium markiezen zijn gemaakt van volgegoten aluminium, gegoten hoekstukken en behandeld tegen corrosie en oxidatie. 

Koordgeleiders, katrollen, ophangbeugels etc. zijn van aluminium. 

Gegolfde volant close up

Oog voor detail

De vorm van de volant wordt afgestemd op het streeppatroon van het doek. Hierbij zorgen we ervoor dat het donkere deel van het doek altijd maximaal in de schulp van de volant zit. Hierdoor valt vervuiling op termijn minder op. 

Voor de afwerking van de volant is keuze uit maar liefst 30 soorten biesband. Het biesband wordt afgestikt met een zeer fijne stiksteek en een garen dat is afgestemd op de kleur van het doek.

Het kunststof afwerkband op de slagen van de markies is beschikbaar in 19 kleuren. Het kunststof is geselecteerd op jarenlang buitengebruik. Ook bij continue blootstelling aan diverse weersinvloeden behoudt het kunststof soepelheid. 

Motor markies met zonnepaneel, solar motor

Elektrisch bedienbare markies

Ook de klassieke markies is te voorzien van moderne opties. De hoogwaardige Somfy motor maakt het mogelijk de markies te bedienen met een afstandbediening, smartphone of op basis van tijd of weersomstandigheden. 

Solar motor

Is aansluiten op het lichtnet lastig? De markies kan worden uitgevoerd met solarmotor. Deze bevat een accu die wordt opgeladen door een zonnepaneel dat nauwelijks zichtbaar wordt geplaatst op de bovenkant van het beschot. 

Bedrukte markies 

Door de markies te voorzien van uw naam en/of logo creëert u een herkenbar uitstaling van uw pand. Bedrukking is mogelijk in kleur en op alle slagen van de markies. 

Het is ook mogelijk het logo in de volant uit te lichten d.m.v. LED-verlichting. 

Markies op maat in elke vorm

Als onze markiezen worden speciaal op maat gemaakt. Naast het traditionele ronde model en petmodel zijn er diverse afwijkende vormen mogelijk. Veel voorkomend zijn de baldakijn en de vaste boutique markies. Ook is het overdekken van een terras mogelijk met de horeca markies

Baldakijnmarkies, markies boven entree
Baldakijn markies
Boutique markies
Grote markies petmodel, bedrukte markies, overkapping
Horeca markies

Reken op de specialisten van Ambiance

Onze zonweringadviseurs zijn gecertificeerd Smart Solar Shading Advisors. Zij staan voor je klaar met advies voor de juiste zonwering, montage, installatie, onderhoud en het voldoen aan de BENG-normering.