Neem contact op met Ambiance

Textieldak

Deze doekoverkapping is subtiel, windbestendig en geschikt voor grote terrassen. 

Een textieldak gaat door waar het zonnescherm stopt

Een textieldak of doekoverkapping bestaat uit een zonweringsdoek op een palenconstructie. Dankzij deze constructie is het textieldak bestand tegen wind en is een ruime uitval mogelijk. Doordat een textieldak in de breedte oneindig te koppelen is, is het een ideale oplossing voor terrassen waar een knikarmscherm te klein is of de gevel de bevestiging van een schaarmarmscherm niet mogelijk maakt. 

Markilux pergola zonwering, textieldak, vrijstaand antraciet systeem, groen/grijs doek, tweezijdig

Dakterras / rooftop bar

Een textieldak is dankzij de relatief lichte en toch windbestendige constructie ideaal voor plaatsing op hoogte. 
Het textieldak kan volledig vrijstaand geplaatst worden indien er geen gevelbevestiging mogelijk is. 

Markilux pergola zonwering, textieldak, verzwaring voet

Overkapping zonder fundering 

De poten van het textieldak worden bevestigd op een fundering. Dat is niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld op een dakterras. Ook kan het zijn dat er geen toestemming/vergunning is. In dat geval bieden verzwaarde funderingskisten de oplossing. 

Markilux pergola zonwering, textieldak, zwart aluminium constructie, wit doek, led verlichting

Verlichting 

Een textieldak is te voorzien van verlichting. Deze wordt fraai weggewerkt in de constructie en is bruikbaar met het doek in of uit. Dus ook na een warme zomerdag wanneer gasten verkoeling zoeken op het terras. 

Reken op de specialisten van Ambiance

Onze zonweringadviseurs zijn gecertificeerd Smart Solar Shading Advisors. Zij staan voor je klaar met advies voor de juiste zonwering, montage, installatie, onderhoud en het voldoen aan de BENG-normering.

Alternatieven voor het textieldak

Naast het textieldak hebben wij nog tal van andere producten voor uw terras. Heeft u advies nodig voor het maken van de juiste keuze? Onze specialisten staan voor u klaar!